Asayiş
Giriş Tarihi : 15-11-2016 14:42   Güncelleme : 15-11-2016 13:42

4 Yıldır Kayıp Olan Esin'i Müge Anlı Buldu

4 yıldır kayıp olan Sinoplu Esin, “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programı sayesinde babasına kavuştu.

4 Yıldır Kayıp Olan Esin'i Müge Anlı Buldu

4 yıldır kayıp olan Sinoplu Esin, “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programı sayesinde babasına kavuştu. Müge Anlı annesi tarafından 4 yıl önce kaçırılan 13 yaşındaki Esin İmre'nin izini İran ve Irak'ta sürdü ve 7 aylık çalışmanın ardından küçük kızı Irak'ta bularak Türkiye'ye getirdi.

Velayeti babada olan Esin İmre, 4 yıl önce henüz 9 yaşında iken annesi Ayfer İmre tarafından birkaç gün vakit geçirme bahanesi ile babaanne Sadiye İmre'den alındı. Yanına kızını da alan anne, gönül ilişkisi yaşadığı sahte hoca Muhsin Dezaiy ile İran'a kaçtı.

7 ay önce başvurmuştu

Yıllardır torunundan haber alamayan babaanne Sadiye İmre, 7 ay önce Müge Anlı'ya başvurdu. Müge Anlı ve ekibi dedektif gibi iz sürerek, Esin'i Irak'ta buldu. Esin'i yanında tutan Muhsin Dezaiy'in işlediği bir suçtan dolayı tutuklandığı, Esin'in ise Dezaiy'in bir akrabasının yanında kaldığı öğrenildi.

Müge Anlı küçük kızı bulduktan sonra Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ile irtibata geçip, Esin'i babasına kavuşturdu.

“Kızım şiddet gördü”

Erfelek’te yaşayan babası Ümit İmre ile buluşan Esin mutluluk gözyaşı döktü. Kızının bulunmasında emeği geçenlere teşekkür eden baba İmre, "eski eşimden 2009'da ayrıldım. Eşim tanıştığı İranlı sahte hoca ile bir olup, kızımı kaçırdı. Irak'a oradan da İran'a gitmişler. Kızımı 4 yıldır görmüyordum" dedi.

13 yaşında olan kızının şiddete maruz kaldığını da ifade eden Ümit İmre, "kızım oralarda şiddet görmüş. 4 gün dağlarda kaçak olarak yaşadıklarını söyledi. Şimdi kızımla birlikte hayata kaldığımız yerden devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Babaanne Sadiye İmre "insanlar ayrılıyor, ancak olan çocuklara oluyor. Esin yaşıyor mu, yoksa öldü mü haber alamadık" diye konuştu.

Erkan TaşErkan Taş