Asayiş
Giriş Tarihi : 14-01-2020 17:21   Güncelleme : 14-01-2020 17:33

Aralık Ayı Trafik Denetim Raporu

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü 2019 yılının son ayında Sinop il merkez ve ilçeleri trafik birimlerinin faaliyet raporunu yayınladı.

Aralık Ayı Trafik Denetim Raporu

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü 2019 yılının son ayında Sinop il merkez ve ilçeleri trafik birimlerinin faaliyet raporunu yayınladı.

2019 yılının son ayında Sinop il merkezi ve ilçelerinde toplam 8828 araç kontrol edildiği kaydedildi.

Kontroller sonrasında Aralık ayı faaliyet raporunda diğer aylarda olduğu gibi en çok ceza sayısı hız ihlaline oldu. Merkez ve ilçelerde yapılan kontroller sırasında toplam 1050 araç sürücüsüne hız ihlalinden ceza kesildi.

Hız ihlalinden sonra en fazla ceza kesilen ihlal ise hatalı park oldu. Toplamda 523 araca hatalı park dolayısıyla ceza kesildi.

Bu kapsamda park edilmemesi gereken yerlere park eden araç sürücülerine, aracı park ettiği yere göre ceza kesilir. Park edilen yere göre bazı durumlarda ceza kesilip bırakılırken bazı durumlarda araç yeddiemin otoparkına çekilir buna paralel olarak park cezasına ek çekici ve otopark ücreti ödenir. Ayrıca engelli araç yerine park eden sürücülere uygulanan para cezası, diğer hatalı park cezasının yaklaşık iki katı.

Muayenesiz trafiğe çıkan 95 sürücüye de ceza kesildi. Muayenesiz araç sürücüsüne kesilen ceza 2019 yılında 235 TL iken, 2020 yılında 288 TL oldu. Bunun yanı sıra muayene olan ancak muayeneden geçmeyen aracın trafiğe çıkma cezası da oldukça yüksek.

Aralık ayında 34 maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken, trafik kazaları sonrası 38 yaralı ve 1 ölünün olduğu kayıtlara geçti.

Işık donanımı bozuk araç sürücülerine de ceza kesilirken, Aralık ayı içerisinde Sinop il merkez ve ilçelerinde toplam 145 araç trafikten men edildi.

AdminAdmin