Asayiş
Giriş Tarihi : 22-09-2017 10:11   Güncelleme : 22-09-2017 10:55

“Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-4”

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-4” adıyla başlatılan uygulama kapsamında bir çok noktada denetim yapıldı

“Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-4”
 Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sinop Merkez ve ilçelerde denetim uygulaması yapıldı.

Gerçekleştirilen denetimlerle ilgili Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlük ve Amirliklerince toplam 99 personelin katılımıyla oluşturulan karma ekipler tarafından İl ve İlçe sorumluluk bölgelerinde bulunan park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonları vb. yerlerde denetim uygulaması yapıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın suça sürüklenmesinin ve suç mağduru olmasının engellenmesi, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korunması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüz ile İlçe Emniyet Müdürlük ve Amirliklerimizce toplam 99 personelin katılımıyla oluşturulan karma ekipler tarafından İl ve İlçe sorumluluk bölgelerimizde bulunan okul çevreleri, park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonları, servis araçları vb. yerlerde 18 Eylül 2017 Perşembe günü 07:00-15:00 saatleri arasında denetim uygulaması yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde; 349 kişinin GBT kayıtları sorgulanmış, 64 kahvehane, 38 tekel büfesi, 16 içkili yer, 8 iddia ve ganyan bayii, 26 internet cafe ve oyun salonu, 22 park, bahçe ve metruk bina ve ayrıca 121 servis aracı denetlenmiş, 1 (bir) servis aracına 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddesine göre 91,00 TL para cezası uygulanmış olup; herhangi başka bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Servis Şoförü ve Rehber Personel Sorumluluğunun Farkında”, “Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları” ve “Anne Babalar Dikkat” broşürleri öğrenci, veli ve servis şoförlerine dağıtılarak kendilerine bilgilendirme yapılmıştır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve güvenliğine yönelik denetimlerimiz aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Seda ŞengülSeda Şengül