Asayiş
Giriş Tarihi : 20-08-2018 11:06   Güncelleme : 20-08-2018 11:40

Dalgaların arasında kayboldu

Bedre’de serinlemek için denize giren çocuk akıntıya kapılarak kayboldu. Balık adamların yoğun arama tarama çalışması sonrasında kaybolan çocuğun cansız bedeni bu sabah erken saatlerde bulundu

Dalgaların arasında kayboldu

Kurban Bayramı tatili için İstanbul’dan memleketleri Gerze’ye gelen Taş ailesinin 12 yaşındaki oğulları Bedre’de girdiği denizde dalgaların arasında kayboldu.

Edinilen bilgiye göre ablası ve babasıyla birlikte Bedre’de denize giren 12 yaşındaki Efe Yasin Taş, bir süre sonra ablasıyla birlikte boğulma tehlikesi geçirdi. Çocuklarının dalgalara kapıldığını gören baba kızını kurtarırken 12 yaşındaki oğlunu ise gözden kaybetti.

Olayın ardından hemen polise haber verildi. Gerze Emniyetinin talebiyle Sinop Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi olay yerine gelerek geç saatlere kadar arama kurtarma çalışması yürüttü.

Havanın kararmasıyla 5 saatlik arama faaliyetlerine ara veren balık adamlar, günün ağarmasıyla arama çalışmalarına tekrar hız verdiler. Talihsiz çocuğun cansız bedeni bu sabah erken saatlerde Dereyeri Uçuk mevkiinde bulundu.

Tatil için Gerze’ye gelen ailenin ilçemize bağlı Abdaloğlu Köyü, Bektaş Mahallesi sakinlerinden oldukları öğrenildi.

Öte yandan Bedre sahilinde, Gerze Belediyesi tarafından konulan ve denize girmenin tehlikeli olduğunu gösteren, üzerinde ise “ters akıntı ve derinlik oluşturduğundan bu alanda denize girmek tehlikeli ve yasaktır” yazılı tabelaya kimsenin aldırış etmeden denize girmeye devam etmesi ise yeni tehlikelere davetiye çıkarıyor.

Seda ŞengülSeda Şengül