Asayiş
Giriş Tarihi : 10-01-2018 15:04   Güncelleme : 10-01-2018 15:20

Dikmen'de yine yangın!

Dikmen'de bir gün arayla peş peşe meydana gelen yangınlarda 3 ev yanarak kül oldu

Dikmen'de yine yangın!

Dikmen'de bir gün arayla peş peşe meydana gelen yangınlarda 3 ev yanarak kül oldu

Dikmen yangınlardan kurtulamıyor. Yeni yılın ilk günlerinde Dikmen'e bağlı Küplüce Köyünde Katırcı Ailesinin evinde çıkan yangında ev tamamen kül olmuş aile kış ortasında sokakta kalmıştı.

Aradan kısa bir süre geçmesinin ardından aynı mahallede bir gün arayla 3 evde yine yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre Küplüce Köyü Cilim Mahallesi'nde aralarında 150 metre mesafe bulunan 2 evde 8 Ocak Pazartesi günü öğlen saatlerinde yangın çıktı. M. Ali A. ve Nazmi A'ya ait olduğu öğrenilen İki katlı  ahşap evler elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında kül oldu. Dikmen İtfaiyesi tarafından 2 araçla müdahale edilen yangınlar zorlukla söndürüldü.  Evi yanan M. Ali A ve ailesine Sinop Kızılay Şubesi tarafından çadır ve yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Meydana gelen bu yangınların ardından 9 Ocak Salı günü öğleden sonra yine aynı köyde yangın çıktı. Mustafa A.'ya ait olduğu öğrenilen 2 katlı ahşap ev Salı günü 16:00'da yanmaya başladı. Altı ahır olarak kullanılan ve üstü boş olan ev, çıkan yangında tamamen yok oldu. Yangında ahırda bulunan bir büyük baş hayvan da telef oldu. Dikmen itfaiyesi tarafından yapılan soğutma çalışmaları akşam 20:30'a kadar devam etti.

Çıkan yangınlarda evlerin boş olması nedeniyle can kaybı olmazken incelemeler devam ediyor.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül