Asayiş
Giriş Tarihi : 19-10-2017 15:04   Güncelleme : 22-10-2017 10:23

Dolandırıcıların yeni yöntemi ''Yaşlılar Evi''

İlçemiz ve köylerinde dolaşarak yapımı devam eden ''Yaşlılar Evi'' için para toplamaya çalıştıkları öğrenilen dolandırıcıların, vatandaşların kapısını çalarak para istedikleri öğrenildi

Dolandırıcıların yeni yöntemi ''Yaşlılar Evi''
 Kendilerini savcı ya da terörle mücadele polisi olarak tanıtarak telefonla aradıkları vatandaşların paralarını alan dolandırıcılar şimdi de belediye personeli olarak karşımıza çıkmaya başladı.

İlçemiz ve köylerinde dolaşarak yapımı devam eden ''Yaşlılar Evi'' için para toplamaya çalıştıkları öğrenilen dolandırıcıların, vatandaşların kapısını çalarak para istedikleri öğrenildi.

Telefon dolandırıcılığının ardından kendilerine yeni taktik arayışlarına giren dolandırıcılar, ilçemize musallat oldu. İlçemizden bazı vatandaşların kapısına giderek 'Belediye Personeli' olduklarını söyleyen üç kağıtçılar, 'Yaşlılar Evi' için para topladıklarını belirterek yardım talebinde bulundu.

Gerze Belediyesi Vatandaşları Uyardı

Belediye hoparlöründen yapılan uyarıda ''İlçemiz mahalle ve köy genelinde kendilerini belediye personeli olarak tanıtan ve Belediye Yaşlılar Evi için para toplayan şahıslara inanılmaması önemle rica olunur. Bu şahıslarla karşılaşılması halinde ilçe jandarma ve emniyet müdürlüğüne anında bildirilmesi gerekmektedir'' denildi.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül