Asayiş
Giriş Tarihi : 05-07-2019 15:07   Güncelleme : 05-07-2019 15:23

Emniyetten Uyarı!

Gerze’de başlatılan uygulamayla hem polis hem de zabıta ekipleri dilenci ve çeşitli sebeplerle izinsiz para toplayan şahıslara karşı cezai yaptırım uygulamaya başladı.

Emniyetten Uyarı!

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü, dışarıdan ilçemize gelerek kanser hastası ve engelli vatandaşlar adına para topladıklarını söyleyen kişilere itibar edilmemesi konusunda uyardı.

Bu konuyla alakalı sıkı bir denetime başladıklarını belirterek vatandaşların iyi niyetlerini suiistimal eden bu kişilere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunan Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü, yardım amacıyla para toplayan kişilerle karşılaşıldığı takdirde emniyet güçlerine bildirilmesinde fayda olduğu bilgisini paylaştı.

Gerze Belediye Zabıta Ekipleri de ilçemize dışarıdan gelerek dilencilik yapan kişilere karşı yapmış oldukları uygulamalarda yakaladıkları dilencilere kabahatler kanunu gereğince 153 TL para cezası kestiklerini ve üzerlerinden çıkan paraya el konulduğunu, bu kişilerin şehirlerarası araçlara bindirilerek ilçeden gönderildiği bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Seda ŞengülSeda Şengül