Asayiş
Giriş Tarihi : 07-12-2016 17:30   Güncelleme : 08-12-2016 15:10

Gerze Belediye Meclisi'nde Büyük Tartışma

Belediye Meclis toplantısı sonrası ilçemiz esnaflarından Selami Y. meclis üyeleriyle tartıştı

Gerze Belediye Meclisi'nde Büyük Tartışma

Belediye Meclis toplantısı sonrası ilçemiz esnaflarından Selami Y. meclis üyeleriyle tartıştı. CHP’li meclis üyeleri önce Selami Y. hakkında suç duyurusunda bulunurken, daha sonra suç duyurusu geri çekildi.

Selami Y. geçtiğimiz yaz aylarında Hurmadibi’nde günübirlik tesis (çay bahçesi) yapımına başlamıştı. Gerze Belediyesi’nin bazı meclis üyeleri de yapılan bu tesis inşaatının bilgileri dışında yapıldığını ifade ederek, resmi bir karar olmadığını savunarak Kasım ayında toplanan İmar Komisyonu’nda görüşülmesi kararı alındı.

 

Komisyon kararı kabul edildi

İmar Komisyonu üyelerinin aldığı karar doğrultusunda, 7 Aralık’ta toplanan Belediye meclisinde, işletmesi Selami Y.’e ait olan işletme inşaatının yıkılarak yeniden park alanına dönüştürülmesi kararı verildi. Daha önceden belirtilen alana yatırım yapan Selami Y. ise karara kızarak, CHP’li meclis üyeleri Yücel Yuvacı, İrfan Sağır ve Arif Gürses’le sert şekilde tartıştı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve CHP’li meclis üyeleri Ahmet Aydın ve Semra Demir karara karşı çıkarken, diğer CHP’li meclis üyeleri yeşil alana yeniden dönüştürülmesi gerektiği yönünde karar belirtti. AK Parti’den ise Ramazan Demircan kararın uygulanmaması gerektiği yönünde oy belirtirken, Dursun Kaptan ve Mustafa Çelik komisyon kararı lehinde oy kullandı. Mustafa Doruk ise çekimser kaldı.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın geçtiğimiz Mayıs ayındaki meclis toplantısında konuyla ilgili görüşü için resme tıklayınız:




Erkan TaşErkan Taş