Asayiş
Giriş Tarihi : 02-02-2015 02:00   Güncelleme : 04-02-2015 22:18

iki Köy Tamamen Yandı

Dikmen İlçesindeki Yangın Kontrol Altına Alınırken Yakakent'e Bağlı İki Köy Tamamen Yandı

iki Köy Tamamen Yandı
 Dikmen İlçesi Kanlıçay Mevkiinde elektrik tellerinin birbirine teması sonrasında meydana gelen yangın Sinop Orman işletmesine bağlı İtfaiye, Gerze Belediyesine balı İtfaiye ve Dikmen belediyesine bağlı İtfaiyenin müdahalesi sonrasında kontrol altına alındı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre akşam saat 18:00 sıralarında çıkan yangına öncelikle Dikmen Belediyesine bağlı itfaiyenin müdahale ettiği, ardından Gerze ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arozözlerin müdahalesi ile yangının saat 23:00 sıralarında kontrol altına alındığı belirtildi.

Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan yangın mahallinde bulunarak itfaiye birimlerini yönlendirirken, yangınla ilgili olarak itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonrasında yangının Balık Yağı işleme fabrikalarına sıçramadan kontrol altına alındığını belirterek ''ekiplerimiz yangının tekrar büyümemesi adına soğutma çalışmalarına devam edecektir" dedi.

Dikmen Kaymakamı Soner Özer yangınla ilgili olarak görgü şahitleri tarafından verilen bazı bilgilerin yanlış olduğunu kaydederek, Kösedağ'ın daha önceden Dikmen İlçesine bağlı olduğunu, şuan ise belirtilen köy ve mahallelerin Yakakent İlçesine bağlı olduğunu hatırlatarak, yanan köylerin Dikmen İlçesiyle bir bağlantısının bulunmadığını söyledi.

Yakakent Gündüzlü Köyü Çobanoğlu mahallesinde 7 hane, Kösedağ mahallesinde ise 4 hanenin fırtınamsı lodosun etkisiyle tamamen yandığı görüldü.

Yangın sonrasında konuştuğumuz köylüler çıkan yangında can kaybının olmadığını, yangında sadece üç hayvanın yanarak telef olduğunu  belirttiler.
Köy sakinleri “Devletimiz milyonlarca mülteciyi barındırırken, biz burada sahipsiz kaldık.” Diyerek serzenişte bulundular.

hakan akbaşhakan akbaş