Asayiş
Giriş Tarihi : 07-04-2019 09:17   Güncelleme : 07-04-2019 09:33

Köyde Yangın, Bir Ev Kül Oldu…

Gerze Sorkun Köyü Hacılar Mahallesinde Cumartesi günü saat 17:30 sıralarında iki katlı bir evde yangın çıktı. Yangın sonrası ev komple yanarak kullanılamaz hale geldi.

Köyde Yangın, Bir Ev Kül Oldu…

Ev sahibi Nazım Dereli (63) yangının çıktığı anda evde olmadığını kaydetti. Evin yandığını gören köy sakinlerinin itfaiyeye haber verdiğini bunun üzerine Gerze Belediyesi İtfaiyesinin hemen yola çıkarak 3 itfaiye ile yangına müdahale ederken, konunun kendisine iletilmesi üzerine hemen yola çıkan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy vatandaşımızın acısı bizim acımızdır diyerek, acılı aileye gereken desteğin yapılabilmesi için destek sözü verdi.

Nazım Dereli ve köy sakinleriyle görüşen Başkan Şensoy durumla ilgili detaylı bilgi aldı. Ve “Rabbim afetlerden korusun. Sorkun Hacılardaki yangın korkuttu. İyi ki cana gelmedi. Malı kazanan da can. Nasıl olsa mal yerine getirilir. Kardeşimizin ihtiyaçları giderilecek.” dedi.

Başkan Şensoy Sinop Kızılay şubesini arayarak aileye yardım yapılması konusunda destek istemesi üzerine Türk Kızılay Sinop Şubesi kısa bir süre sonra olay mahalline gelerek, getirdiği temel ihtiyaç malzemelerini teslim etti.

Evi Yanan Nazım Dereli ise "Devletimizden, Kızılay’ımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Evim tamamen yandı ancak, can kaybımız yok, buna da şükürler olsun" dedi.

hakan akbaşhakan akbaş