Asayiş
Giriş Tarihi : 02-03-2018 20:09   Güncelleme : 02-03-2018 23:58

Muhtar'ın Evinde Çıkan Yangın Hala Söndürülemedi

Eymür Köyü Merkez Mahallesinde iki katlı ahşap bir evde meydana gelen yangın tüm müdahalelere rağmen henüz söndürülemedi

Muhtar'ın Evinde Çıkan Yangın Hala Söndürülemedi

Yangın 17:30 sıralarında Sinop merkez Eymir köyüne bağlı Düz Eymür Mahallesinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre köy muhtarı Hüseyin Şahin'e (61) ait iki katlı ahşap evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle bir anda büyüyen yangın, ahır ve samanlığa da sıçradı. Yangına Sinop ve Gerze belediyelerine ait itfaiye ekipleri ile Orman İşletmeye ait arazöz ve Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait kato tarafından müdahale edildi. 

İki kişinin yaşadığı öğrenilen ev ile ahır ve samanlık tamamen yanarken, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı. Ahırdaki hayvanlar ise kısa sürede tahliye edildi.

Büyük çapta maddi zararın meydana geldiği yangın sırasında olaydan haberdar olan Sinop Kızılay Şubesi üyeleri, yangın zede aileye gıda paketi, kavurma ve battaniyeden oluşan yardım malzemelerini ulaştırdı. Valilik adına Sinop Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri de yangın ardından ihtiyaç tespiti için bölgeye gitti. 

Sinop Kızılay Şubesi Başkan Vekili Yakup Üçüncüoğlu, yangında can kaybı ve yaralanmanın olmamasının sevindirici olduğunu, ev sakinlerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. 

hakan akbaşhakan akbaş