Asayiş
Giriş Tarihi : 23-03-2018 23:36

Ormanda bulunan ceset eşyalarından teşhis edildi

Sinop Dikmen'de ağaçta asılı olarak bulunan ve sadece kafatası kalan cesedin kimliği, 21 ay önce kaybolan 70 yaşındaki İsmail Özsoy'un ailesi tarafından eşyalarından teşhis edildi.

Ormanda bulunan ceset eşyalarından teşhis edildi

Dikmen ilçesi Kerim köyü ormanlık alanında geçtiğimiz günlerde ağaçta asılı olarak bulunan ve sadece kafatası kalan cesedin sırrını geride bıraktığı eşyalar çözdü. 

GERİYE KAFATASI VE BAZI EŞYALAR KALMIŞ

Bölgede defne yaprağı toplayan bir vatandaşın cesedi fark etmesinin ardından Jandarma tarafından ağaca asılı ve tamamen tanınmaz halde bir kafatası, kemik parçaları ile cesede ait bazı eşyalar ve cep telefonu bulunmuştu. Bunun üzerine şüpheler, 21 ay önce İstanbul'dan tek başına memleketine gitmek için yola çıkan ve ardından da bir daha kendisinden haber alınamayan 70 yaşındaki İsmail Özsoy üzerinde toplandı. Cesedin yaşlı adama ait olup olmadığının belirlenmesi için kafatası ve kemik parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, cesetten geriye kalan eşyalar İsmail Özoy'un aile fertlerine gösterildi. Aile eşyaları teşhis ederek Özsoy'a ait olduğunu söyledi. 

ACI HABER KARŞISINDA YIKILDIK

Bu arada yaşlı adamın acılı oğlu Turgut Özsoy, çok üzgün olduğunu belirten Turgut Özsoy, şu ana kadar babalarının yaşadığı ümidini hep taşıdıklarını, ancak gelen haberle yıkıldıklarını söyledi.  Babalarının cenazesinin bu zamana kadar bulunamamasının da kötü bir talihsizlik olduğunu kaydeden Turgut Özsoy, "2 Haziran 2016'dan bu yana babamı arıyorduk. Ama hiç bir şekilde ulaşamadık. Sinop-Yakakent arasında aramadığımız yer kalmamıştı. Yaprak toplamak için bölgeye giden köylü bir vatandaş tesadüfen fark ediyor. Demek ki şu ana kadar kimse o bölgeye inmemiş. Yoksa daha önce bulunabilirdi. Çok ıssız bir yer. 

KARDEŞİM EŞYALARINDAN TEŞHİS ETTİ

Yalnızca kafatası var. Vücut yok. Sanırım yabani hayvanlar parçalamış. Bir kaç tane kemik parçası bulundu. Onlarda kol ve ayak kemiği. Bir tane tespih, çakmak ve cep telefonu bulundu. Bunların hepsi de babama ait. Bunu da kardeşim teşhis etti ve babama ait olduğunu söyledi. Dediğim gibi sadece kafatası duruyormuş. Bize göstermediler, kömür gibi olmuş. Sadece saçları, bıyık ve kulaklarının durduğunu öğrendik. Bizde perişan olduk.

KESİN ÖLÜM NEDEDİ 6 AY SONRA AÇIKLANACAK

Şu an İstanbul Adli Tıp'a gönderildi. Tabi ki bizde haber bekliyoruz. Kendimi yaptı yani intihar mı, cinayet mi bu 6 ay sonra belli olacak. Kimseyle kavgalı değil, düşmanı yok, borcu, kötü alışkanlıkları yok. Bunun yanında 5 vakit namaz kılan bir kişi ve intiharın ne kadar günah olduğunu çok iyi biliyor. O yaştaki insan çok duygusal oluyor ve her şeyi kafasına takabiliyor. Bir de benim babam çok sosyal biri değildi. Sorunlarını içinde yaşardı. Bu yönüyle hiç bir yorum yapamıyorum. Sadece çok üzgünüm" diye konuştu. 

Kaynak: Vitrinhaber

 

hakan akbaşhakan akbaş