Asayiş
Giriş Tarihi : 01-03-2012 07:42   Güncelleme : 01-03-2012 07:42

Sıkıntınızı Büyüklerinizle Paylaşın

Bu Devletin Vatanını Bayrağını Seven Gençlere İhtiyacı Var

Sıkıntınızı Büyüklerinizle Paylaşın
Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Kariyer Günleri programı kapsamında Gerze İlçe Emniyet Müdürünü ağırladı.



ŞNS Anadolu Lisesi toplantı salonunda öğrencilerle bir araya gelen İlçe Emniyet Müdürümüz Hasan Akça gençlere öncelikle Polislik Mesleğini, nasıl polis olunabileceğini ve günümüzde gençleri bekleyen tehlikelere karşı uyarılarda bulundu.



ilçe Emniyet Müdürünün sunumunda İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Kadir Yılmaz, Polis memuru Yakup Yıldırım ve Trafik Polisi Vedat Gürpınar'da hazır bulundu.



İlçe Emniyet Müdürümüz Hasan Akça 29 yıldan bu yana emniyet teşkilatının içinde olduğunu belirterek, Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Trafik tescil ve denetleme büro amirliği, Silah ve patlayıcı maddeler büro amirliği, Pasaport büro, Güvenlik büro amirliği, Asayiş büro amirliği birilmelirnden oluştuğunu, kendilerinin vatandaşın huzuru ve güvenliği noktasında gece ve gündüz  görevlerinin başında olduklarını söyledi.



Akça, ülkenin vatanını ve bayrağını seven gençler sayesinde yükselebileceğini bundan dolayı gençlerin eğitime önem vermesi gerektiğini gerek lise gerekse de üniversite eğitimlerini geciktirmeden zamanında bitirmelerinin önemini belirtti.



Akça özellikle büyük kentlerde özellikle terör ve bölücü gruplarının gençleri hedef aldığını belirterek gençlerin çok dikkatli olmaları gerektiğini ve her türlü sorunlarını sıkıntılarını aileleriyle büyükleriyle paylaşmasını ve bütün tehlikelerin yabancı tanımadıkları kişilerden geleceğini unutmamaları gerektiğini ifade etti.

Emniyet Müdürümüz Hasan Akça'nın konuşmasının ardından soru ve cevaplara geçildi. Gençler Polis olmak için neler yapmaları gerektiğini, Polis'in neden kötü gösterilmek istendiği, bir iki yıllık eğitimden sonra polis'e silah vermenin doğru olup olmadığı, akademi mezunlarının daha sonraki yıllarda meslek değiştirip değiştirilemeyeceği gibi sorular yöneltildi.

okul Müdürü Murat Balcıoğlu programın sonunda Gerze İlçe Emniyet Müdürüne okulu adına çiçek sundu ve kendilerine verdikleri hertürlü destek için teşekkür etti.




AdminAdmin