Asayiş
Giriş Tarihi : 21-11-2017 10:35   Güncelleme : 21-11-2017 10:45

Sinoplu Gazeteci Silahlı Saldırıya Uğradı

Sinoplu gazeteci ve yazar Ali Tarakçı, trafikte tartıştığı kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Sağlık durumu iyi olan Tarakçı’yı yaralayan zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı

Sinoplu Gazeteci Silahlı Saldırıya Uğradı

Sinoplu gazeteci ve yazar Ali Tarakçı, trafikte tartıştığı kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Sağlık durumu iyi olan Tarakçı’yı yaralayan zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Akit TV Yorumcusu ve Gazetem İstanbul İmtiyaz Sahibi Tarakçı, 3 yaşındaki çocuğunu anaokuluna bırakacağı sırada, Esenyurt’ta silahlı saldırıya uğradı. Tarakçı, aracına arkadan çarpan şahısla tutanak tutmak istediği sırada, araçta bulunan diğer kişi silahını çıkararak 5-6 el ateş etti. Kurşunlar bacağına isabet eden Tarakçı olay yerinde kanlar içerisinde kalırken, zanlılar olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu gazeteci, taksiyle hastaneye yetiştirildi. Bacağına 3 kurşun isabet ettiği belirlenen Tarakçı’nın sağlık durumunun iyi olması ise sevindirici bir haber.

Çocuğunun gözleri önünde vuruldu

Yıllardır İstanbul’da gazetecilik yapan Ali Tarakçı, diğer çocuklarını okula bıraktıktan sonra en küçük oğlunu anaokuluna bırakmak için Esenyurt’un Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’ne geldiği sırada mermilerin hedefi oldu. 3 yaşındaki oğlunun gözleri önünde vurulan baba, oğlunun olayları anlamaması için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

15 Temmuz’da gazete binasını basmışlardı

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası, Büyükçekmece’deki Beylicium AVM içerisinde bulunan gazete binasını da eli sopalı kişiler basmış ve bütün ofis malzemelerini kullanılamayacak duruma getirmişti. Ak Gençlik’in adını kullanarak saldırı yapan 25-30 kişilik grup, geride 100 bin liralık bir zarar bırakarak ortadan kaçmıştı.

Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Tarakçı’nın eski eşi, bu saldırının 15 Temmuz sonrası yapılan saldırıyla bağlantılı belirtirken, “15 Tem­mu­z­’­da eş­kal­ler bel­liy­di. Bu­nu yapan saldırganların da or­ta­ya çık­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz. Olay artık silahlı sal­dı­rı­ya dö­nüş­tü ve cana kast edil­me­ye baş­lan­dı. Di­le­riz bir an önce fa­il­le­ri bu­lu­nur” şeklinde konuştu.

Biz de Gerze’nin Sesi Gazetesi olarak meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş