Asayiş
Giriş Tarihi : 25-01-2020 12:49

Türkiye Elazığ İçin Bir Oldu

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası birçok yıkım meydana geldi.

Türkiye Elazığ İçin Bir Oldu

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Mardin, Kayseri, Samsun ve birçok ilde hissedildi.

Elazığ ve Malatya’da can ve mal kaybına yol açan deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah yaptığı açıklamada Elazığ’da 18, Malatya’da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de göçük altında sağ olarak çıkartıldığını duyururken AFAD ekipleri Elazığ’da ölüm sayısının 22’ye yükseldiğini duyurdu.

Depremin hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgeye intikal etti.

Sağlık Bakanı Koca, depremden etkilenen yakınlarının hangi hastanede tedavi altına alındığını öğrenmek isteyen vatandaşların 184’ü arayarak gerekli bilgiyi alabileceklerini açıkladı. Ayrıca Koca yapmış olduğu açıklamada hastaneye başvuran kişi sayısının 1030 olduğunu açıkladı.

Eksi 15 derece olduğu söylenen hava koşullarına rağmen AFAD ekipleri gece yarısından bu yana arama kurtarma çalışmalarına soluksuz devam ediyor.

39 farklı il müdürlüğünden 1167 arama kurtarma ekibi ve 235 aracın bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş depremin hemen ardından arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti. Ayrıca bölgede üç öğünde 5000 kişiye sıcak yemek hizmeti sağlayacak olan tırlar ve 12.000 kişi kapasiteli Halk Ekmek Seyyar Fırın aracını bölgeye yollayarak vatandaşların yemek ihtiyacının bir kısmını gidermeye yardımcı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da aynı şekilde bölgeye arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra 3 bin kişiye sıcak yemek hizmeti verecek olan yemek tırını bölgeye sevk etti.

Bir çok STK, futbol kulüpleri ve yerli yabancı bir çok vatandaş Elazığ depremi sonrası yardım mesajları yayınladı.

Gerzenin Sesi Gazetesi olarak depremde ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diler, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen ve yaralı vatandaşlarımızın en kısa sürede kurtarılmasını temenni eder, acil şifalar dileriz. Allah, vatanımızı, milletimizi yaşanan ve bundan sonra yaşanması muhtemel daha büyük felaketlerden korusun.

AdminAdmin