Asayiş
Giriş Tarihi : 03-08-2020 15:13   Güncelleme : 04-08-2020 13:34

Vatandaşın Haklı İsyanı: İlla Birinin Canına Zarar mı Gelmeli

Kimliği belirsiz kişiler köylünün önce bağına, bahçesine zarar verdiler, şimdi de odunluğunu ateşe verdiler

Vatandaşın Haklı İsyanı: İlla Birinin Canına Zarar mı Gelmeli

İlçemiz Sorkun Köyünde bir süredir fasülyeleri, kışlık sebzeleri kimliği tespit edilemeyen kişilerce tahrip edilen (yolunan)  vatandaş, konuyla ilgili olarak ilgili makamlara ulaşmaya çalışmış fakat sorunlarına muhatap bulamayınca konuyu gazetemize gelerek  23 Temmuz 2020 tarihinde bizlerle paylaşmıştı.

Bizlerde vatandaşın sesini, gerek Gerze'nin Sesi Haber Portalında gerekse de 27 Temmuz 2020 tarihinde Gerze'nin Sesi Gazetesi'nde yayınlayarak vatandaşın sorunlarını yetkililerin dikkatine sunmuştuk.

Gel gör ki yetkililerin olayın vahametini fark edememesi neticesinde haberin ardından yaklaşık üç beş gün sonra yine kimliği belirsiz kişiler Zülfiye Şahin’in evinin yanında ki kışlık yakacakla dolu odunluğu ateşe veriyor.

Bu kundaklama sonrasında bir köy sakini ise yangını sosyal medya üzerinden canlı yayınlıyor. Yangın sonrasında bize ulaşan Muhtar Mustafa Teke ve köy sakinleri “burada yaşananılan olayların, yetkililerin dikkatini çekmesi için illa birileri mi ölmeli” diyerek serzenişte bulundu.

Bizlerde bu köyde daha fazla mağduriyetin yaşanmaması adına konuyu bir kez daha gündeme taşımayı uygun gördük.

Gözyaşları ve acı dolu nidalarla odunluğunun yanmasını çaresizce seyreden mağdur Zülfiye Şahin’in haykırışları herkesi derinden üzüntüye boğdu.

Yangına ilk müdahale köylüler tarafından yapılırken ilerleyen saatlerde itfaiyenin ve Jandarma birimlerinin olay mahalline geldiği ve yangının tahmini gece saat 02:00 sıralarında söndürüldüğü öğrenildi.

23 Temmuz Tarihinde yapılan Haber...

Haberi okumak için lütfen fotoğrafın üstüne tıklayın...

hakan akbaşhakan akbaş