Duyurular
Giriş Tarihi : 25-06-2019 16:06   Güncelleme : 25-06-2019 16:08

Sosyal Çalışma Programı Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk üniversite öğrencileri için Sosyal Çalışma Programı konusunda açıklama yaptı.

Sosyal Çalışma Programı Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, mesleki niteliklerini geliştirmek, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak ve iş disiplini kazandırma amacıyla düzenlenen Sosyal Çalışma Programı(SÇP) kayıtlarının 25 Haziran 2019 tarihinde başlayıp dört gün süreceğini açıkladı.

Program üç ay süreyle düzenlenecek olup ve haftada üç gün, günde sekiz saat olmak üzere sınırlandırılmıştır. Selçuk Açıklamasında, programda yer alacak öğrencilerin günlük ödeneğinin 67,36 TL olup, emekliliklerine etki edecek günlük sigorta primlerinin de ödeneceğini belirtirken, gençlerin hem çalışma hayatı içinde olup hem de tatil sürecinde kendilerine zaman ayırarak, cep harçlıklarını da çıkartacaklarını ifade etti.

Programlardan bu yaz döneminde en fazla 39 gün, öğrencilik hayatı boyunca ise toplam 90 gün faydalanabileceğini ifade eden Selçuk, “Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında Sosyal Çalışma Programı uygulayacağız” dedi.

25/06/2019 tarihinde başlayıp 28/06/2019 tarihinde son bulacak başvuru şartları ise şu şekilde;

-Kuruma kayıtlı işsiz olmak

-18 yaşını tamamlamış olmak

-Emekli ya da malul aylığı almamak

-4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim kanunu kapsamındaki yükseköğretim kurumlarına kayıtlı aktif statüde öğrenci olmak. (açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç) Uzaktan eğitim alanlar SÇP’ye katılabilir. Katılımcı adaylarının öğrencilik statüsüne ilişkin veriler web servis aracılığı ile Yüksek Öğretim Kurumu başkanlığından aktif öğrenci durumlarını gösterir belge istenecektir.

-SÇP’lerin uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden ve ya zorunlu staj yapmak zorunda olan kişiler programlardan yararlanamaz. Üniversitelerin yaz okulu uygulama programlarından ders alan öğrenciler SÇP’den yararlanamaz.

Dört gün sürecek başvuru işlemleri www.iskur.gov.tr üzerinden online olarak veya Belediye Hizmet Noktasından şahsen müracaatla yapılabilir.

AdminAdmin