Duyurular
Giriş Tarihi : 03-07-2019 11:02   Güncelleme : 03-07-2019 11:21

Taahhütlü Düğün Dönemi

Yaz aylarının gelmesiyle düğün, nişan ve kutlama gibi etkinlikler artarken, İçişleri Bakanlığı bu organizasyonlarda havaya ateş açılmasının engellenmesi için bazı tedbirleri yayımlanan genelgeyle uygulamaya koydu.

Taahhütlü Düğün Dönemi

İçişleri Bakanlığı, yaz aylarının gelmesiyle artan düğün, nişan ve kutlama gibi etkinliklerde havaya ateş açılmasının engellenmesi için valiliklere genelge gönderdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine tekrar gönderilen genelgede, ülke genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama faaliyetlerinde valiliklerce alınması istenen önlemler sıralandı.

Buna göre uygulanacak tedbirler şöyle;

-Düğün sahiplerinden silah kullanılmayacağına dair taahhütname alınacak.

- Düğünlere 'Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma' afişleri asılacak.

- Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan 'Mutluluğa Kurşun Sıkma, Geleceği Karartma' yazılı afişler, davetlilerin görebileceği şeklide alanlara asılacak.

- Silahı ile havaya ateş açan kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılacak.

Kamu personelinin katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığı tespit edilirse hakkında derhal disiplin işlemi başlatılacak. Soruşturma esnasında bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığına özellikle dikkat edilecek. Muhtarlar bölgelerinde havaya ateş açıldığını öğrendikleri anda kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirecek.

Havaya ateş açan magandalara yüklü miktarda para ve hapis cezası kesileceği de ayrıca paylaşılan bilgiler arasında.

Seda ŞengülSeda Şengül