Eğitim
Giriş Tarihi : 30-03-2016 11:41   Güncelleme : 30-03-2016 11:52

Aile Sıcaklığında Engelleri Aşıyorlar

İlçemizde Özel Rehabilitasyon eğitimi hizmeti sunan Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kapılarını gazetemize açtı.

 Aile Sıcaklığında Engelleri Aşıyorlar

İlçemizde 2007 yılından bu yana özel eğitim ve rehabilitasyon eğitimleri veren Özel Doğan Güneş Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezini ziyaret ederek, Kurucu Müdürü Dursun Demirpençe ve Kurs Müdüresi Kezban Sibel Pak'tan kursun işleyişi ve eğitim anlayışı hakkında bilgiler aldık.

 İnsanlığın sunduğu en kutsal hizmet kabul edilen eğitim hizmetlerini velilere ve öğrencilere en iyi şekilde sunmayı amaçladıklarını kaydeden Demirpençe, "Eğitim kalitemizi sürekli artırarak daha iyiyi ve daha güzeli yakalamak için çaba sarf ediyoruz. Koordinatörlük sistemi ile çocuklarımızın gelişimini yakından takip ederek, verilen eğitim içinde onları sosyal hayatta bağımsız bireyler haline getirmek ve hayata uyum süreçlerini hızlandırmanın yanında, Veli memnuniyetini ön planda tutmak ve aile eğitim programları ile ebeveynlerin bilinç düzeyini artırmak ve Eğitimde en son gelişmeleri, tarama, tedavi ve eğitimsel metotları kullanarak ülkemiz çocuklarına yararlı olmak ve devletimizin eğitim alanındaki yükünü azaltmayı amaçlıyoruz" dedi.

10 yıla aşkın bir süredir bu sektörün içinde olduğunu ve Sinop merkezin dışında, Dikmen, Erfelek, Gerze ve yakın köylerde bulunan çok sayıda engelli öğrenciye hizmet verdiklerinin altını çizen Demirpençe," Zor bir sektör ancak bizler bu hizmeti gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz. Bir aile sıcaklığında engelli bireylere ihtiyaçları olan desteği sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın layık olduğu eğitim-öğretim hizmetini çağdaş fiziki alanlarda gönülden gelerek, sevgi ve güler yüzle sunan güçlü bir eğitim kadrosu ile çalışıyoruz. Sevgi, hoşgörü ve kabulü ön planda tutarak üstün hizmet modeli kalitesi oluşturduğumuza inanıyoruz. Ülkemizin özel eğitim sorunlarına karşı kendini geliştirebilen ve gündemi takip eden eğitimcilik hizmetine önem vermekle birlikte; Yetiştireceğimiz çocuk ve gençlerde insani ve ahlaki değerleri sürekli ön planda tutarak ülkemiz çocuklarına hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin çalışma ağı ile ilgili bilgi veren Kurucu Müdür Dursun Demirpençe, "Kursumuzda Zihinsel Engelli bireylere, İşitme Engelli bireylere,  Yaygın gelişimsel bozukluluğu bulunan öğrencilerimize ve Bedensel engelli bireylere yönelik gelişim eğitimleri düzenliyoruz. Bu Bağlamda; Zihinsel Yetersizlik, Otizm, Yaygın Gelişimsel Bozukluk, Cerebral Palsy (CP), Fizik Tedavi, Down Sendromu, Özel Öğrenme Güçlüğü, Mental Retardasyon, Mental Retardasyon, Dil ve  Konuşma Bozukluğu,Okul Uyum Problemi, Okul Başarısızlığı, Davranış Bozukluğu olan çocuklar kurumumuzda eğitim alabilirler.

Şuan kurslarında 150'ye yakın engelli bireylere hizmet verdiklerini belirten Dursun Demirpençe, her geçen gün bu sayının artış gösterdiğini belirterek, "Eğitici kadromuz ve yüklendiğimiz önemli misyon ile bu hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda kursumuzun bir önceki işletmecileri olan Fatma Baş ve Rıfat Baş'a da teşekkür ediyoruz." dedi

 











 

 

 

AdminAdmin