Eğitim
Giriş Tarihi : 30-11-2015 16:38   Güncelleme : 30-11-2015 16:22

Akademik İstişare ve İşbirliği Toplantısı

Sinop Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Arasında Akademik İstişare ve İşbirliği Toplantısı düzenlendi.

Akademik İstişare ve İşbirliği Toplantısı
 Sinop Üniversitesi’ ne bağlı Meslek Yüksekokulları ile Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanları arasında geçtiğimiz günler içerisinde Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde Akademik İstişare ve İşbirliği toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Sinop Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Ayancık Meslek Yüksekokulu, Boyabat Meslek Yüksekokulu ve Gerze Meslek Yüksekokulu yöneticileri ile öğretim elemanları ve Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu yöneticileri ile öğretim elemanları katıldı.


Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Sayın Prof. Dr. Emin KURU’ nun çağrısı,  Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN'ın kabulü ile gerçekleştirilen ve çok sayıda öğretim elemanının katılımının sağlandığı işbirliği ve istişare toplantısı Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Emin KURU ve Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Abdulmecit GÜLDAŞ tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Hakan ADA’ nın sunumu ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda pilot uygulama olarak gerçekleştirilen Türkiye’de ilk ve Devlet Üniversitelerinde tek uygulama olan 3+3 sistemi hakkında detaylı bilgi verdi. Çalıştay şeklinde gerçekleştirilen toplantıda 3+3 eğitim sisteminin avantajları ve uygulamada karşılaşılan zorluklar ele alındı. Kapanış bildirgesinde ise, Sinop Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi akademisyenleri arasında soru- cevap şeklinde gerçekleşen istişarede, akademik çalışmalar ve daha önce imzalanmış olan protokol kapsamında akademik işbirliği ve ilişkilerin geliştirilerek devam ettirilmesi, birlikte Çalıştay ve Sempozyum yapılması, Sinop Üniversitesi öğrencilerine Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler MYO’ nda eğitim seminerleri verilmesi ve birlikte akademik çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.


Seda ŞengülSeda Şengül