Eğitim
Giriş Tarihi : 11-09-2017 09:53   Güncelleme : 11-09-2017 10:58

Anaokulu ve Birinci Sınıflar Ders Başı Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Uyum Eğitimi’ projesi kapsamında, minik öğrenciler bugün ders başı yaptı

Anaokulu ve Birinci Sınıflar Ders Başı Yaptı
 Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi’ne göre, uyum eğitimleri başladı. 


Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması amacıyla 11-15 Eylül tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak. Tüm öğrenciler ise 18 Eylül’de ders başı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerinin okula bir hafta önce başlamasıyla, çocukların okul korkusunu yenmeleri, okula daha kolay uyum sağlamaları, öğretmen ve arkadaşlarını tanımaları amaçlanıyor.

Bu kapsamda da İlçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri bugün ders başı yaptılar. Okul Müdürü Recep Barış Varoğlu, 157 birinci sınıf ve 40 okul öncesi olmak üzere toplamda 197 öğrencinin uyum süreci kapsamında okula bir hafta önce başladığını belirterek; '' 2017/2018 Eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Bir haftalık süre zarfında anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri öğretmenleriyle tanışacaklar ve uyum haftası geçirecekler. Bu süreçte 157 birinci sınıf öğrencisi 40 tane de okul öncesi öğrencisi uyum haftasından istifade edecek. Daha sonra 18 Eylül'de de bütün öğrencilerle beraber eğitim öğretim yılı başlayacak. Uyum haftasında öğrencilerimiz öğretmenleriyle tanışacaklar. Okulu gezerek tanıyacaklar. Okul çalışanlarıyla tanışacaklar. Okul kurallarını öğrenecekler. Öğretmenler minik öğrencilerin okula daha çabuk adapte olabilmeleri için sınıflarda değişik eğlenceli etkinlikler yapacaklar. Okul bahçesinde oyunlar oynayacaklar. Oluşturulan bu program ve çalışmalar sayesinde öğrencilerin en kısa sürede okula uyum sağlamalarını gerçekleştirmeye çalışacağız'' dedi.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül