Eğitim
Giriş Tarihi : 02-07-2019 18:41   Güncelleme : 02-07-2019 18:55

Anaokulu Yaz Eğitim Programı Başladı

2019-2020 eğitim öğretim döneminde birinci sınıfa başlayacak çocuklar için iki aylık yoğunlaştırılmış anaokulu eğitimleri düzenlenecek

Anaokulu Yaz Eğitim Programı Başladı

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce koordinasyonu yapılan çalışmayla, okul öncesi eğitimi almamış çocuklar için bu yıl temmuz ve ağustos aylarında uygulamaya konulacak olan yaz anaokuluna kayıtlar başladı.

Anaokulu eğitimi almamış çocukların, ilköğretime başlangıçlarında adaptasyon sorunu yaşamamaları okul ve eğitim hayatını tanımaları açısından düzenlenen bu program ilçemizde yalnızca Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda düzenleniyor.

Daha önce anaokulu eğitimi almamış, 2013-2014 doğumlu ilköğretime başlayacak çocuklar için 1 Temmuz 30 Ağustos 2019 tarihleri arasında iki ay yoğunlaştırılmış program düzenlendi.

Yönetmelik gereği geçmiş yıllarda da uygulanan yaz okulu modelinden daha fazla çocuğun yararlanabilmesi için kırtasiye ve beslenme desteği de verilecek.

İlçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda başlayan yaz anaokuluna şimdiye kadar 13 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyleyen Okul Müdürü Dursun Kahriman, eğitimlerin hafta içi öğlen 12.00’den akşam 17.00’ye kadar süreceği bilgisini paylaştı.

Kahriman, çocuklarına anaokulu eğitimi aldırmak isteyen velilerin taleplerini en kısa sürede bildirmeleri gerektiğini ayrıca duyurdu.

AdminAdmin