Eğitim
Giriş Tarihi : 06-06-2017 14:24   Güncelleme : 06-06-2017 14:41

Atatürk Ortaokulu Öğrencileri Altıncı Kitabını Çıkardı

Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından yazılan “7’den 70’e yazmak” isimli kitap ve “Atatürkçe Edebiyat Dergisi”nin ikinci sayısı çıktı

Atatürk Ortaokulu Öğrencileri Altıncı Kitabını Çıkardı

Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından yazılan “7’den 70’e yazmak” isimli kitap ve “Atatürkçe Edebiyat Dergisi”nin ikinci sayısı çıktı. Yeni neşriyatlar 1. Çocuk Kitapları Günleri’nde sergilenmeye başlandı.

 

Öğrencileri kitap okumayı sevdirmek ve yazarlık konusunda küçük yaştan itibaren eğitmek amacıyla Atatürk Ortaokulu Müdürü Adem Yönet tarafından ilk defa 2013 yılında başlanan “Okursan Yazarsın, Yazar’san İz Bırakırsın” projesi kapsamında, içeriği öğrenciler tarafından doldurulan yeni kitapları “7’den 70’e Yazmak” ve “Atatürkçe Edebiyat Dergisi” yeni okuyucularına ulaşmanın heyecanını yaşıyor.

 

6 kitap oldu

Ağırlıklı olarak 5’inci ve 6’ncı sınıf öğrencileri tarafından doldurulan içerikler, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin imzalarını taşıyor. 2013 yılında çıkılan yolculukta ilk sene bir kitap, 2015 yılında üç kitap, 2016 yılında bir dergi ile bir kitap ve 2017 yılında da bir kitap ve bir dergiyle toplamda altı kitap ve iki dergiyle geleceğin Gerzeli gençlerine kitap yazma ve okuma konusunda büyük bir başarı elde etti.

 

7 yazardan esinlenen 70 genç yazar

4 yıldır büyük bir heyecanla devam eden projeyi gelenekselleştirmek isteyen okul yönetimi, “7’den 70’e Yazmak” isimli kitabında 70 öğrencisinin imzasının bulunduğuna dikkat çekti. Sene başında öğrencilerin kendi seçtikleri kitapları temin edip okuyarak işe başlayan genç yazarlar, yedi yazardan etkilenerek 70 farklı eser ortaya çıkardı. Okudukları yazarlara öykünerek yeni ve özgün eserler çıkarmak için çıkılan yol başarıya ulaşırken, 290 öğrenciden 70’i bu projede adını tarihe unutulmaz şekilde yazmış oldu.

 

Atatürkçe Edebiyat Dergisi’nin ikinci sayısını da çıkardılar

Geçtiğimiz yıl ilk sayısını çıkardıkları Atatürkçe Edebiyat Dergisi’nin bu yıl yeni sayısını çıkaran öğrenciler, içeriğinden tasarımına kadar birçok noktada başrol oynadı. Okul içerisindeki çalışmalar, sınıflar, öğretmenler gibi kavramları renklerle ifade eden yazılar ve 80’li yılların çocuklarını anlatan sokağın çocuklarıyla ilgili yazıların yanı sıra, gelenek, görenek ve adetlerimizi konu edinen köklerimizle ilgili konular, engelli çocukları konu alan “özel çocuklar” bölümü ve yazıların değerli ve tarihe iz bırakan yönünü gösteren “yazılar” isimli bölümler de bulunuyor.

 

Gerze Atatürk Ortaokulu Yayınları’ndan çıkan kitaplar ve yazarları:

7’den 70’e Yazmak: Abdullah Kudret Çiçek, Ahmet Şükrü Aydın, Berika Taş, Betül Günay, Bilgi İrem Akkaya, Cansu Çellek, Cemre İdil Mutlu, Ceylin Akbaş, Derya Yenice, Duygu Çetinkaya, Duygu Olgunsoy, Ece Şevval Özer, Egemen Cemal Ekren, Emre Demir, Esmanur Kapusuz, Esra Ak, Eylül Şahin, Ezgi Bayraktar, Gamze Naz Çömlekçi, Göksu Boska, Hilal Pınar Dağlı, İlkim Gündoğru, İrem Eftelioğlu, İrem Sarıca, İsmail Cem Mızraklı, Kardelen Altun, Melike Maniş, Merve Göksoy, Miray Danacı, Nisa İclal Akyel, Sinasur Karaman, Pelinsu Çakır, Sarper Özyurt, Sıla Aydın, Tuana Türe, Tuğçe Çevik, Yağmur Naz Hep, Zehra Çevik, Zeynep Özel, Zeynep Özer.

 

Yürekli Kalemler – Denemeden Olmuyor – ( 13-14 Yaş Grubu Öğrencilerinden Denemeler): Alaattin Emre Baş, Alim Kadri Abanoz, Betül Menteşe, Beyzanur Sağır, Dilek Ünal, Hilal Şenaslan, Hüseyincan Tuna, Hüsnü Burak Yütük, Kübranur Köse, Nursima Bedir, Oğuzhan Bayrak, Seda Karaman, Selin Aksan, Sultan Güney, Şerife Aslan, Tunahan Samet Sazak.

 

Yürekli Kalemler – Bir Gerçek Bir Masal – (11-12 Yaş Grubu Öğrencilerinden Masallar): Azra Betül Yönet, Abdullah Kudret Çiçek, Ahmet Kemal Albayrak, Barış Kaan Öztürk, Ceren Eftelioğlu, Ece Şevval Özer, Emine Özel, Enas Ünal, Göktuğ Efe Verir, İrem Eftelioğlu, Kadir Deniz Yılmaz, Miray Danacı, Şevval Köse, Zeynep Özel.

 

Yürekli Kalemler – Bir Umuttur Bizim Öykümüz – (12-13 Yaş Grubu Öğrencilerinden Öyküler): Ayşegül Nergiz, Barış Aslan, Beyza Çeken, Canım Akman, Davut Erdin, Derya Yenice, Duygu Karaman, Ebru Yaşar Alcan, Emirali Güler, Enes Emre Aydoğan, Eren Mutullah Özcan, Esin Uslu, Gamze Diri, Gözde Abanır, Gülbahar Berfin Aksoy, Hilal Karabel, Hüseyin Çalmaz, İlkay Danacı, Mete Çolak, Nisanur Karaman, Sefa Çakırer, Yavuz Selim Han Yılmaz.

Bilimin Atatürkçesi: Abdullah Kudret Çiçek, Aleyna Oktay, Ayberk Çelebi, Azra Betül Yönet, Barış Aslan, Barış Kaan Öztürk, Batuhan Yaman, Canım Akman, Ceren Eftelioğlu, Davut Erdin, Derya Yenice, Duygu Çetinkaya, Ebru Yaşar Alcan, Elif Burma, Emrecan Yavaş, Enes Ünal, Esra AK, Gamze Diri, Gizem Öztürk, Göktüğ Efe Verir, Gözde Adanır, Gülbahar Berfin Aksoy, Hilal Pınar Dağlı, İlkay Danacı, Kadir Deniz Yılmaz, Kübra Tosun, Mertcan Başcan, Nisa İclal Akyel, Nisanur Karaman, Okan Sarısoy, Osman Sarp Ekici, Pelinsu Çakır, Rabia Aleyna Hep, Sefa Çakırer, Tuğçe Çevik, Yağmur Gülser Akgül, Yavuz Selim Han Yılmaz, Zeynep Özel.


Haber: Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi
Erkan TaşErkan Taş