Eğitim
Giriş Tarihi : 31-03-2016 16:25   Güncelleme : 31-03-2016 16:45

Atatürk’te Okuma Yazma Sevdası Devam Ediyor

Atatürk Ortaokulu'ndan ''Mektup Kardeşliği Projesi''

Atatürk’te Okuma Yazma Sevdası Devam Ediyor
 Atatürk Ortaokulu “Okursan Yazarsın, Yazar’san İz Bırakırsın” projesinin ardından şimdi de gurbetteki yakınlarımıza kendi kültürlerini ve dillerini unutmamaları kapsamında “Mektup Kardeşliği Projesi”ni hayata soktu.

Atatürk Ortaokulu, okulun başarı çıtasını yükseltme noktasında girişimlerini, çalışmalarını, projelerini her geçen gün biraz daha çeşitlendirerek son projesine gurbetteki Türk çocuklarını da dahil etti.

Gurbetteki Türk çocuklarının zamanla anadillerini, kültürlerini unutmamaları, kendi değerlerini kaybetmemeleri adına Fransa'daki bir Türk Okulu Öğretmeninin, ilçemizdeki bir okulla geliştirdiği mektup kardeşliği projesi ile gurbetteki çocuklarımız ana dillerini daha doğru kullanması amaçlanırken, buralardaki çocuklarımızın da yazma yetisinin daha da geliştirildiği ifade ediliyor.

Atatürk Ortaokulunun çocuklara okuma ve  yazma becerisini geliştirmek amacıyla önceki yıllarda yayınladığı 4 kitabın ardından, aynı proje kapsamında yeni yayın faaliyetlerine de devam ettiği öğrenildi.

hakan akbaşhakan akbaş