Eğitim
Giriş Tarihi : 24-12-2014 11:09   Güncelleme : 24-12-2014 11:02

Bakan Canikli 25 Aralıkta Gerzeye Geliyor!

Gerze Meslek Yüksekokulunun yeni hizmet binasının açılış töreni 25 Aralık Perşembe günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin katılımlıyla gerçekleşecek.

Bakan Canikli 25 Aralıkta Gerzeye Geliyor!

Bakan Canikli’nin katılacağı açılış töreni öncesi hazırlıkların sürdüğü yeni binayı ziyaret eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Okul binasını gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Prof. Dr. Bircan, Gerze Meslek Yüksekokulu’nun yönetimine, akademik ve idari personeline de bu uzun yolculuk süresince gösterdikleri emekten dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Bircan, 25 Aralık Perşembe günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin Gerze Meslek Yüksekokulu’nun yeni binasının açılışını yapacağını bildirerek, Gerze halkını da açılışa davet etti. Hayaller gerçek oluyor, Gerze tarihinin en büyük yatırımının açılışı yapılıyor

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin en ucunda bir yıldız parlıyor. Yedi yıldır parlamaya devam eden bu yıldız ışıltılarını her geçen gün artırıyor. Işıltıların gücü yükseldikçe Sinop aydınlanıyor, büyüyor. İşte muhteşem doğasıyla dikkatleri üzerine çeken güzel, mutlu insanların yaşadığı Sinop’un parlayan yıldızı Sinop Üniversitesi atılımlarını, yeniliklerini bu güneş gibi parıldayan ışıkların altında sürdürmeye devam ediyor.
Sinop Üniversitesi kurulduğu günden bu yana öğrenci sayısını yükseltirken, bir yandan da fiziki, teknolojik ve akademik alt yapısını çağın gereklilikleri doğrultusunda geliştiriyor. Fakültelerin, meslek yüksekokullarının sayısı artarken, günün koşullarına uygun bölümler de açılıyor. Sinop Üniversitesi’nin en son gerçekleştirdiği fiziki atılımlardan biri de Gerze Meslek Yüksekokulu. Bu devasa binanın tüm imkânları devletin bütçesinden karşılandı. Son yıllarda devletin eğitime gösterdiği katkıyı yansıtan bu son teknolojiyle donatılmış yeni bina Sinop’un şirin ilçesi Gerze’de değişimin, dönüşümün, ilerlemenin simgesi olmaya aday.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan da yeni binanın inşa edilmesinde yoğun bir çaba sarf etti. Kararlı, yenilikçi ve ilerlemeci anlayışı kendine prensip edinen Prof. Dr. Bircan, Gerze’nin tarihindeki en büyük yatırımı ortaya çıkarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.


AdminAdmin