Eğitim
Giriş Tarihi : 12-03-2019 14:43   Güncelleme : 12-03-2019 15:05

Belgeleri Teslim Edildi

Ustalık ve Kalfalık Belgeleri Düzenlenen Bir Törenle Verildi

Belgeleri Teslim Edildi

Gerze Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Ustalık ve Kalfalık Belgesi almaya hak kazanan kursiyerler düzenlenen bir törenle belgelerini aldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen törene Gerze Kaymakamı Murat Güven katıldı. Güven, öncelikle atölyeleri ve uygulama dersliklerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu; öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Yapılan ziyaret ve incelemelerin ardından belge teslim programında kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Safter Soydan programla ilgili katılımcılara kısa bir bilgi aktardı.

Soydan: “Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılında onaylamış olduğu Mesleki Eğitim Programını açtık. Ve bu plan program kapsamında 2017-2018 yılında çıraklık bölümün dahil olan 17 kursiyerin eğitimlerine başladık. Bu öğretim yılında ise Sinop Valimizin onayı doğrultusunda okulumuza kalfalık ve ustalık sınav yetkisi verildi. Bizde Aralık ayı içinde başvurularımızı alarak, 26 kursiyerimizla bu programa başladık.

Ve bu programlara iştirak eden arkadaşlarımıza yazılı ve sözlü olmak üzere toplam 68 sınava tabi tuttuk. 7 Kursiyerimiz Ustalık, 13 Kursiyerimiz (Fotoğrafçılık, Aşçılık, Trikotaj, İç Mekan Mobilya Teknolojisi) alanlarında Kalfalık belgesi almaya hak kazandı.

Belge almaya hak kazanan arkadaşlarımıza bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da belirtilen programlarla ilgili başvurularımız devam edecektir

Amacımız sanayi esnafımızla iç içe olarak Mesleki Eğitim programlarını geliştirmek ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmaktır, diyerek programa katılım gösteren başta Gerze Kaymakamı olmak üzere diğer katılımcılara teşekkür etti.

hakan akbaşhakan akbaş