Eğitim
Giriş Tarihi : 11-04-2018 18:52   Güncelleme : 12-04-2018 11:53

"Bir Kitap da Sen Anlat"

İlkokul ve Ortaokul öğrencileri "Bir Kitap da Sen Anlat" yarışmasında ter döktü

"Bir Kitap da Sen Anlat"

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile ortaokul öğrencileri arasında 2 kategori de "Bir Kitap da Sen Anlat" yarışması düzenledi.

Sedat Işıdı Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmada öğrenciler dikkatle ve özenle okudukları kitapları jüri karşısında en iyi şekilde anlatmak için yarıştılar.

İki bölüm halinde yapılan yarışma programının ilk bölümünde ilkokul öğrencileri performanslarını sergilediler. Okudukları hikaye kitaplarını sahnede tekrar anlatarak adeta canlandıran Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Minel Çoban birinci olurken, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerinden Ecrin Nez Demir ikinci, Karlı İlkokulu öğrencilerinden Buse Çimen üçüncü oldu.

Yarışmanın ikinci bölümünde ise ortaokul öğrencileri sahneye çıktı. Yazarların kitaplarını harfi harfine anlatarak jüriyi etkilemeye çalışan öğrencilerden Belören Ortaokulu öğrencisi Rabia Cırt, jürinin değerlendirmesi ve puanlaması sonucu ortaokul kategorisinde birinci oldu. İkinci Atatürk Ortaokulu öğrencisi Cemre İdil Mutlu, üçüncü Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencisi Miray Bakır, dördüncü ise Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Ahsen Karaman oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Şube Müdürü Zafer Akkuş tarafından plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Program sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, yarışmanın amacının öğrencilerin, Türkçe'yi güzel kullanmaları, kendine güven duygularını geliştirmeleri ve hitabet gücünü arttırmalarını hedeflediklerini belirterek böyle bir yarışmanın düzenlendiğini ifade etti.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül