Eğitim
Giriş Tarihi : 05-03-2018 16:10   Güncelleme : 05-03-2018 16:30

Çanakkale Yolunda İlerliyorlar

Gerze Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nisa İclal Akyel ve Belören Ortaokulu öğrencisi Enesa Ünal Çanakkale Savaşlarının 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda il birincisi oldular

Çanakkale Yolunda İlerliyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen Çanakkale Savaşlarının 103. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada Gerze Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nisa İclal Akyel şiir dalında, Belören Ortaokulu öğrencisi Enesa Ünal ise resim dalında il birincisi oldular.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün  Çanakkale Savaşları´nın 103. Yıldönümü Anma Törenleri kapsamında ortaokul öğrencileri arasında düzenlemiş olduğu Çanakkale Savaşları´nın ruhunu ve özünü anlatan yaşanmış olayları kapsayan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilçemizde derece yaparak Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen şiir ve resimleriyle il birincisi olan öğrenciler Nisa İclal Akyel ve Enesa Ünal, ünlü edebiyatçılardan oluşan komisyon tarafından Türkiye geneli değerlendirmeye girme hakkı elde etmiş oldular. Ünlü edebiyatçılardan oluşan komisyonda dereceye girenler 23-24 Nisan tarihlerinde Çanakkale´de yapılacak olan etkinliklere katılarak illerini temsil etmiş olacaklar.

Seda ŞengülSeda Şengül