Eğitim
Giriş Tarihi : 28-07-2017 12:19   Güncelleme : 28-07-2017 12:41

Cumhurbaşkanımızın Sinop'a Selamı Var

Erdoğan Sinop’a ve üniversiteye selamlarını ileterek Rektör Dalgın’a çalışmalarında başarılar diledi

Cumhurbaşkanımızın Sinop'a Selamı Var

Sİnop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süre sohbet etti. Erdoğan Sinop’a ve üniversiteye selamlarını ileterek Rektör Dalgın’a çalışmalarında başarılar diledi.

 

Programa Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yanı sıra, bakanlar, kamu kuruluşlarının yöneticileri, İslam ülkelerinin Türkiye büyükelçileri, YÖK üyeleri, devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri ile İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü katılım sağladı.

 

Açılış oturumunda Erdoğan ve Saraç birer konuşma gerçekleştirdi. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, bilim adamlarına çalışmalarında başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu'nun hayırlara vesile olmasını diledi.

 

İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin yapılması amacıyla YÖK tarafından düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu" yayımlanan sonuç bildirgesi ile sona erdi.

Erkan TaşErkan Taş