Eğitim
Giriş Tarihi : 20-03-2020 17:05   Güncelleme : 22-03-2020 14:46

Dersler EBA Üzerinden Yayınlanacak

Korona virüs sebebiyle eğitime verilen ara, 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitimle devam edecek.

Dersler EBA Üzerinden Yayınlanacak

Korona virüs tedbirleri kapsamında eğitime verilen iki haftalık aranın ilk haftasını dinlenerek geçiren öğrenciler 23 Mart Pazartesi tarihinden itibaren derslerine uzaktan eğitimle devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk korona virüs tedbiri nedeniyle okula iki hafta ara verildiğini ve öğrencilerin de derslerinden geri kalmamaları için uzaktan eğitim verileceğini duyurdu.

Öğrenciler EBA(Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden, öğretmenlerinden alacakları EBA şifresiyle, bakanlığın verdiği takvim doğrultusunda, dersleri izleyebilecekler. Dersi anlamayanlar veya kaçıran öğrenciler ise dersleri tekrar dinleme şansına sahip olacak.

Öğretmenler ise öğrencilerin çözmeleri için EBA da yayınlanacak derslerin ardından test yayınlayacak ve böylece öğrencilerin öğrenme düzeyleri ölçülmüş olacak.

Bilgisayarı olmayan öğrenciler ise televizyondan TRT ile anlaşmalı kanal frekanslarıyla, dersleri kaçırmadan izleyebilecekler. TRT – EBA TV üzerinden gerçekleştirilecek olan yayın akışı, 3 ayrı kanal ve 6 ayrı frekans üzerinden yayın gerçekleştirilecek. Buna göre toplam 6 kanal üzerinden yapılacak olan eğitim programları EBA TV üzerinden yayınlanacak, her dersin süresi ise 20 dakika olacak.

Gerze Milli Eğitim Müdürlüğü, Gerze’de farklı sınıf ve kademelerde 3350 öğrenci olduğunu, öğrencilerin derslerinden geri kalmamalarını sağlamak için de okulların belirtilen sisteme ayak uydurarak EBA üzerinden derslerin verileceğini açıkladı.

Ayrıca eba.gov.tr ve 444 0 632 nolu telefondan ders içerikleri ile ilgili her türlü soru sorulabilir.

AdminAdmin