Eğitim
Giriş Tarihi : 10-07-2019 16:57   Güncelleme : 10-07-2019 17:08

Eğitim sisteminde yeni değişiklik

Teneffüs süreleri uzadı, yaz tatili kısaldı, anaokuluna başlama yaşı değişti

Eğitim sisteminde yeni değişiklik

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre öğrencilerin okula başlama yaşı ve okulların ara tatil dönemlerinde yeni düzenlemeler yapıldı.

Bugün yayımlanan ‘Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e göre, teneffüs süresi ilk ve ortaokullarda 10 dakikadan 15 dakikaya çıkarılırken ikili eğitim yapılan okullarda bu süre en az 10 dakika olacak.

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılacak. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkanları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına 36-56 aylık, ana sınıflarına ise 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilecek.

Yaz tatili 2 hafta kısaltıldı

Yaz tatili süresi öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için iki hafta kısaltıldı. Yaz tatilinden alınan iki hafta her dönem için birer haftalık ara tatil olacak şekilde düzenlendi. Bu ara tatillerde yönetici ve öğretmenler kendi okullarında mesleki çalışmalarını yürütecekler.

Ancak öğretmenler ilgili genel müdürlükler tarafından belirlenen mesleki eğitim konuları dahilinde milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan program çerçevesinde ilkokullarda zümre bazında, diğer okullarda ise alan bazında belli merkez veya merkezlerde mesleki eğitime tabi tutulabilecekler.

Seda ŞengülSeda Şengül