Eğitim
Giriş Tarihi : 07-10-2019 11:27   Güncelleme : 07-10-2019 11:47

eTwinnig Kalite Etiketi İle Ödüllendirildi

Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Ulusal Destek Ajansı tarafından “Kalite Etiketi” ile ödüllendirildi.

eTwinnig Kalite Etiketi İle Ödüllendirildi

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ataman; Almanca öğretmeni Fadime Ünsal tarafından yürütülen, 48 il 81 okulun katıldığı “Bir Destansın Sen Anadolu” projesi “Kalite Ödülü” aldığını belirterek gazetemizi çalışma ile ilgili şu şekilde bilgilendirdi.

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi tarafından belirlenen kriterlere uygun, çok iyi nitelikli projelere sahip öğretmenlere verilen eTwinnig Kalite Etiketi ilçemizde ilk kez Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesine verildi.

29 Mayıs 2019’da Atatürk Anıtı önünde sergisi yapılan “Bir Destansın Sen Anadolu” fotoğraf sergisi, 48 ilden 81 okulun öğrencileri tarafından yapılan tarihi gezilerde çekilen fotoğraflarla düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemi ve Milli Mücadelenin 100. Yılının milli ve manevi değerlerin daha iyi kavranarak yaşatılması amacıyla hazırlan eTwinning projesi 9 ay sürerek ve her ay farklı etkinliklerle düzenlendi.

Etkinlikler;

-Kahramanlık Anıtları ziyareti

-Gazi ziyareti ve röportajı

-Çanakkale Şehitleri anısına okul bahçesine fidan dikimi

-Proje için afiş, poster, kitap ayracı hazırlama

-18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü için tiyatro hazırlama

-Çanakkale Şehitleri şiirinin her bir dizesinin farklı okullar tarafından okunduğu videonun ilçe programında gösterimi

-Ecdada mektup ve şiir etkinliğinin düzenlenmesi ve yazılan eserlerin e-kitap haline getirilmesi

-100. Yıl Samsun gezisi ve 19 Mayıs Oratoryası

-Anadolu’dan Kahramanlık Anıtları Fotoğraf Sergisi ile dokuz ayda dokuz farklı etkinlikle düzenlenen proje eTwinning Kalite Etiketi almaya hak kazandı.

Projeyi yürüten Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Almanca öğretmeni Fadime Ünsal “Önceliğimiz öğrencilerimizin şehirlerindeki anıtları birebir görerek milli ve manevi duygular kazandırmaktı. Bu kapsamda 9 ay süren projede her ay farklı etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz birçok alanda etkin oldular. Farklı illerdeki akranlarıyla işbirliği içinde çalışıp ortak ürünler çıkarttılar. Web2 araçları kullanmayı öğrenerek bilişim teknolojilerini kullanma becerilerini arttırdılar. Bu dönemde dört farklı ve birbirinden faydalı olduğuna inandığımız projelerle çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin