Eğitim
Giriş Tarihi : 14-05-2019 11:54   Güncelleme : 14-05-2019 12:12

Farklı Kültürleri ve Mutfakları Tanıdılar

Erasmus Programı Kapsamında Belçika'ya Giden Öğretmen ve Öğrenciler Gerze'ye Geldiler

Farklı Kültürleri ve Mutfakları Tanıdılar

2018 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunulan 2018-1-TR01-KA102-051698 numaralı ve Kuzeyin Gençleri Avrupa'da başlıklı Avrupa Birliği Erasmus Plus Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında Belçika’nın Başkenti Brüksel'e giden Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz yurda döndü.

Erasmus Plus projesi kapsamında, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda proje irtibat kişisi Ertan Bekgöz nezaretindeki altı yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileri Avrupa birliğinin merkezi olan Brüksel şehrinde bulunan Hilton Otel, Mariot Otel ve Renasans Otelde üç hafta süre ile staj faaliyetlerinde bulundular. Otellerin mutfak departmanlarında ve kat hizmetleri departmanında staj yapan öğrencilerimiz bu süre içerisinde mutfakta farklı yemek yapma çeşitlerini, yeni pişirme tekniklerini farklı tabak sunumları hazırlamayı, oda düzenlemeyi öğrendiler.
Faaliyet sonunda katılımcılara staj yaptıkları otellerden proje katılımcı sertifikası verildi. Projede Ev sahibi ortağı olan Athenee Royal de la Rive Gauche Meslek Lisesi tarafından her bir katılımcı öğrencimiz için katılım sertifikası verildi. Mesleki yeterlilik Kurumundan EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ her bir proje katılımcısı için düzenlendi.

2007 den bu yana Erasmus programlarına dâhil olan Bekgöz bu projelere sürekli müracaatta bulunduklarını ve proje kabul olduğunda ise okullarında ki öğrencileri yurt dışına staj amaçlı getirdiklerini söyledi.

Erasmus programında 6 ile 12 öğrencinin yurt dışına gitme şansını yakaladığını bu şekilde farklı kültürleri farklı ülke mutfaklarını tanıma şansına sahip olan öğrencilere vizyon kattığını söyledi.

hakan akbaşhakan akbaş