Eğitim
Giriş Tarihi : 24-11-2020 18:16   Güncelleme : 24-11-2020 18:36

Gerze'de Bir İlk: eTwinning Okulu Oldular

Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi ilçemizde bir ilki başararak ‘eTwinning Okul Etiketi Ödülüne’ layık görüldü

Gerze'de Bir İlk: eTwinning Okulu Oldular

Avrupa Birliğine bağlı ve/veya üye ülkelerden 2 veya daha fazla okulun internet aracılığıyla tarafların anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini, yürütmesini sağlayan işbirlikçi bir çalışma platformu olan eTwinning, çok iyi niteliklere sahip projeler düzenleyen öğretmenlere ve okullara kalite etiketleri veriyor.

Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning; iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak, Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunuyor.

Bu kapsamda, Gerze Şehit Nurullah Anadolu Lisesi ülke genelinde 48 il 89 okulun öğrencileri tarafından tarihi gezilerde kahramanlık anıtları önünde çekilen fotoğrafların sergilendiği ‘Bir Destansın Sen Anadolu’ projesi ile projeyi yürüten Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Fadime Ünsal eTwinning Uluslararası Destek Servisi tarafından Ulusal Kalite Ödülüne layık görülürken yürütülen diğer çalışmalar nedeniyle okula eTwinning School Tabelası (Okul Levhası) verildi.

eTwinning Okulu Levhası ve kalite etiketi belgesi Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN tarafından düzenlenen törenle teslim edildi.

Okul adına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’dan, eTwinning Kalite Levhasını alan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ataman, “projeye katılarak bir ilki bizlere ve ilçemize yaşatan öğretmenimiz ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ulusal Kalite Ödülüne layık görülen Şehit Nurullah Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Fadime Ünsal, “Hem projemin ödül almasının hem de eTwinning okulu olmanın mutluluğunu yaşıyorum.Bu etiketle daha yenilikçi projelere öncülük etmeyi diliyoruz.Başta projede emeği geçen öğrencilerime, bu süreçte desteğini esirgemeyen okul idareme ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim.” diyerek düşüncelerini belirtti.

AdminAdmin