Eğitim
Giriş Tarihi : 18-09-2019 15:13   Güncelleme : 18-09-2019 15:52

Gerze'de Eğitim Haftası Kutlandı

Gerze’de Eğitim Haftası nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi

Gerze'de Eğitim Haftası Kutlandı

Gerze Atatürk Anıtı’nın önünde 09:30’da başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Aksu’nun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunma programının ardından Gazi Atatürk İlkokulunda ikinci program düzenlendi.

Okul öğretmenlerindem Semih Kulak'ın sunduğu program yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Kulak, “Çocuk kafasının içi bilgiyle doldurulacak bir kap değildir. İstediğince açmasına yardım edilecek bir çiçektir. Çocuk dünyanın en büyük servetidir. Çocuk, bilmediğimiz bir zamana gönderdiğimiz canlı mesajlardır. Çocuk gelecektir.

Eğitim çocuğu tanımak ve sevmekle başlar. Gelecekte bu umuttan söz edebilmemiz için sevgi temelli eğitimi ilke edinmeliyiz” sözlerine yer vererek yaptığı açılış konuşması sonrası Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Okul öğretmenlerinden Derya İldemir tüm öğretmenler adına gerçekleştirdiği konuşma sonraıs 3. sınıf öğrencilerinden oluşan koro şarkılar söyledi. Koroda söylenen şarkılar ve miniklerin sevimli halleri katılımcıların dikkatini çekerken ilkokula başlayan öğrencilerin şiir dinletisi herkesin yüzünü güldürdü.

Bunların yanı sıra halk oyunları gösterisi programı renklendirdi.

Gerze Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Aksu protokol üyeleri ve kurum amirlerinin katıldığı etkinlik 4. Sınıf öğrencilerinin ilkokula yeni başlayan kardeşlerine çiçek takdiminde bulunmasıyla sona erdi.

AdminAdmin