Eğitim
Giriş Tarihi : 19-06-2019 17:05   Güncelleme : 19-06-2019 17:51

Gerze Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

Gerze Meslek Yüksekokulu Kültürel Miras ve Turizm Programı Öğrencisi Gerzeli Semra Sazak, Meslek Yüksekokulları arasından birincilik derecesiyle mezun oldu

Gerze Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

Bu yıl ilk kez Sinop Üniversitesi Yerleşkesi içerisindeki spor kompleksinde gerçekleşen mezuniyet töreninde, Gerze Meslek Yüksekokulu’ndan 250’yi aşkın öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulları arasından birincilik derecesini alan Gerze Meslek Yüksekokulu Kültürel Miras ve Turizm Programı Öğrencisi Semra Sazak, plaketini Sinop Belediye Başkanı Sayın Barış Ayhan’dan alırken, ikincilik derecesi de yine Gerze Meslek Yüksekokulu’nun oldu. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencisi Sultan Gözübüyük, ikincilik plaketini İl Jandarma Komutanı Sayın Jandarma Kıdemli Alb. Halil Altıntaş’dan aldı.

Ayrıca Gerze Meslek Yüksekokulu mezunları arasında da birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecesi alan öğrencilere Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İpar, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Keskin ve Yüksekokul Sekreteri Sema Demir tarafından plaket ve başarı ödülleri takdim edildi.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR, bu kapsamda gazetemize yaptığı açıklamada; “2018-2019 Akademik yılı ders dönemi ve final sınavlarını geride bırakarak 13 Haziran tarihinde de mezuniyete hak kazanan değerli öğrencilerimizi mezuniyet töreni ile Yüksekokulumuzdan ve Gerze’mizden uğurladık. Üniversitemiz genelinde tüm önlisans öğrencileri arasından birinci ve ikincilik derecesini Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin alması bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu.

Yüksekokulumuz, bünyesindeki akademik programların teknik ve fiziksel altyapılarının yanı sıra sosyal ve sportif alanları ile öğrenciler için standartların üzerinde imkânlar sunmaktadır. Dönem içerisinde öğrencilerimiz yüksekokulumuzda düzenlenen sosyal etkinliklerimizi ellerinden geldikçe can-ı gönülden katkı sağlamakla birlikte, derslerine de gayretle çalışmaktadır. Üniversitemiz genelinde olduğu gibi Yüksekokul yönetimi olarak bu dönem ilk defa gerçekleştirdiğimiz Dış Paydaş toplantılarımıza önümüzdeki dönemlerde de devam ederek, öğrencilerimizin akademik anlamda çağdaş, güncel ve donanımlı bir şekilde mezun olabilmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

2018-2019 Akademik yılında yaklaşık 300’e yakın öğrencimizi mezun ettik. Mezun olan tüm öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyor, kendilerine güzel bir gelecek kurma yolunda verecekleri tüm uğraşların, mücadelenin içerisinde gönüllerinin bir kenarında Sinop Üniversitesini, Gerze’yi ve Gerze Meslek Yüksekokulu’nu tüm güzellikleri ile saklamalarını temenni ediyorum.

Ayrıca, öğrencilerimizin temiz, düzenli ve nezih bir şekilde öğrencilerimize hizmet vermesi için uğraş veren tüm idari personelimiz ile bütün bir yıl boyunca öğrencilerimizin bilimsel temellere dayalı ve uygulamalar ile bütünleştirilmiş bir eğitim alarak sektörde aranan iş gücü olmaları için emek veren yüksekokulumuzun tüm akademik personeline teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül