Eğitim
Giriş Tarihi : 16-01-2020 14:58

Gerze MYO Akreditasyon Süreci Devam Ediyor

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının akreditasyon süreci devam ediyor.

Gerze MYO Akreditasyon Süreci Devam Ediyor

2020-2023 Eylem Planındaki hedeflerine yoğunlaşan Sinop Üniversitesi, asgari 10 programın akredite edilmesiyle ilgili çalışmalarına hız verdi.

Gerze Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının akredite edilmesiyle ilgili başvurunun ardından, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) Değerlendirme Takımı Üyeleri, Sinop Üniversitesine saha ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Gerze Meslek Yüksekokulu binasını gezen Takım Başkanı Prof. Dr. Şafak Ünüvar, Takım Üyeleri Doç. Dr. Burhan Sevim ve Ali Cenk Yorulmaz, Gerze Meslek Yüksek Okulu’nun fiziki donanımı ve öğrencilere sunduğu olanakları inceledi.

Ayrıca takım üyeleri ziyaretleri sırasında, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının öğretim amaçları, uygulamalı eğitimin yeterliliği, öğrenci merkezli eğitim öğretim çalışmaları, araştırma ve topluma hizmet konularını da gözlemlediler.

İncelemenin ardından Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret eden Takım Başkanı ve Üyeler, akredite çalışmalarının detaylarını değerlendirerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından Senato Toplantı Salonu’nda TURAK Değerlendirme Takımı tarafından saha ziyaretlerine ilişkin hazırlanan rapor, üniversite yönetimi ile paylaşıldı.

Düzenlenen Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR, TURAK Değerlendirme Takımı Başkanı Sayın Doç. Dr. Şafak ÜNÜVAR ve Takım Üyeleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Elemanları katıldı.

Hazırlanan raporda Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının akreditasyon sürecinde geldiği aşama, programın güçlü yanları ve gelişmeye açık yönleri maddeler halinde ele alındı. 

AdminAdmin