Eğitim
Giriş Tarihi : 19-03-2019 18:31   Güncelleme : 19-03-2019 18:58

Gerze MYO'da yeni bölümler açılıyor

Gerze MYO’da; “Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı” ile “Bankacılık ve Sigortacılık Programı” yeni akademik yılda öğrencilerini ağırlayacak

Gerze MYO'da yeni bölümler açılıyor

Gerze Meslek Yüksekokulu Yönetimi ve akademik kadrosu tarafından yapılan çalışma sonucunda öğrencilerin ön lisans programlarına yönelik tercihleri dikkate alınarak 2 yeni bölüm açılması için harekete geçildi.

Geçtiğimiz günlerde Gerze Meslek Yüksekokulu’na bir ziyaret gerçekleştiren gazetemiz Başköşe Yazarı Fatih Uysal, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR’ı öğretim üyeliğine atanması dolayısıyla da tebrik ederken; yüksekokulun genel öğrenci durumu ve 2019-2020 akademik yılı hedefleri kapsamında bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Sedat İPAR, yüksekokulda an itibariyle 9 bölüm ve 14 program çerçevesinde gündüz eğitiminde 819, gece eğitiminde ise 271 olmak üzere toplamda aktif 1090 öğrenci bulunduğu bilgisini paylaştı.

Yeni bölümler 2019-2020 akademik döneminde öğrencileri ağırlayacak
Dr. İPAR, yeni bölümlerin yeni akademik dönemde eğitime başlayacağını belirterek; “Bilindiği üzere 2017 yılında meslek liselerinden üniversiteye sınavsız geçişin kaldırılması sonucu adayların doğru tercihte bulunamaması başta olmak üzere, açık öğretime YKS ile öğrenci alınması, vakıf üniversitelerindeki artışa rağmen öğrenci talebinin düşmesi gibi nedenler ile ülkemizin genelinde olduğu gibi üniversitemiz ve yüksekokulumuzda da bazı kontenjanlar boş kalmış; ancak geçen seneki yerleştirme sonuçlarında, kontenjanlarımızın doluluk oranları tekrardan yükselmişti. Bizlerde yüksekokul yönetimi ve ilgili bölüm hocalarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantılarda ön lisans programlarına yönelik öğrenci tercihleri ve bu tercihlerdeki değişimlerin yanı sıra, Yükseköğretim Kurumunun da kriterleri dahilinde, açılması yönünde görüş birliğine vardığımız ‘Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı’ ile ‘Bankacılık ve Sigortacılık Programı’nı, 2019-2020 akademik döneminde hayata geçirelim istedik. Hazırladığımız dosyalar öncelikle üniversitemiz senatosu ve ardından YÖK tarafından da uygun bulunarak, kabul edildi” dedi.

“Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği”
Öncelikli olarak “Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği” programı hakkında bilgi veren İPAR, “Bu program an itibarıyla ülkemizde sadece beş devlet üniversitesi ve üç özel üniversitede bulunmaktadır. Dolayısıyla bu özelliği ile hem Yüksekokulumuza hem de Üniversitemize değer katacak bir program olduğuna inanıyoruz. Program içerisinde hem bilgisayar programcılığı ile hem de sağlık bilgi sistemleri ile ilgili; Temel Bilgi Teknolojileri, Sağlıkta Yeni Teknolojiler, Yazılım Kurulumu ve Yönetimi, Sağlık Hizmetleri Yönetimi, Sağlık Mevzuatı, Görsel Programlama, Veri tabanı Yönetimi, Tıbbi Dokümantasyon, Sunucu İşletim Sistemleri, Sistem Analizi ve Tasarımı, Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri vb. dersler bulunmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrenciler ise, sağlık kuruluşları ve sağlık kuruluşları ile doğrudan ilişkili alanlarda tıbbi cihazların çalıştırılması, bakım ve onarımlarının yapılması, yazılımsal sıkıntılarının giderilmesi gibi görevler üstleneceklerdir. Özellikle ülkemizin farklı bölgelerinde tamamlanmak üzere olan veya inşası devam eden şehir hastanelerinin faaliyete geçmesi ile birlikte bu program mezunlarına olan ihtiyaç daha artacaktır. Diğer taraftan uzmanlık alanı turizm disiplini olan bir akademisyen olarak Sağlık Turizmi bakımından dünyada ilk beş içerisinde olan Türkiye’de bu alan mezunlarına olan ihtiyacın yakın bir gelecekte daha da artacağını düşünmekteyim” şeklinde konuştu.

“Bankacılık ve Sigortacılık Programı”
“Bankacılık ve Sigortacılık Programı” hakkında da bilgiler veren İPAR, “Uluslararası piyasaların, teknolojik yeniliklerin etkisi ve küresel sermaye dolaşımının değişken özelliği nedeniyle yoğun bir rekabet içerisinde olduğu aşikardır. Bu rekabet içerisinde piyasalar içerisindeki nakit akışının yanı sıra, fonların yönlendirilmesi, ülke veya bölge içerisindeki ekonomik dengeyi sağlamak gibi noktalarda bankalar devreye girmektedir. Ayrıca bu noktalarda gerçekleştirilen tüm işlemlerin güvenliği ise sigorta şirketlerinin sorumluluğundadır. Bu kapsamda program içerisinde genel bankacılık bilgileri, genel sigortacılık bilgileri, temel bankacılık ve sigortacılık hizmetleri, hizmet pazarlaması, müşteri ilişkileri yönetimi, vergi sistemleri, finansal yatırım araçları, banka ve sigorta hukuku ile bankacılıkta bilgisayar uygulamaları vb. dersler bulunmaktadır. Sonuç olarak, Yüksekokulumuza ve Gerze’ye değer katan diğer bölüm ve programlarımızın yanında, bahsettiğim iki programın açılması ile birlikte Gerze MYO olarak öğrenci sayımızın ilk etapta 1200, daha sonra ise 1350 kişiye yükseleceğini öngörmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“Üniversitemizin tüm birimlerinde olduğu gibi Gerze Meslek Yüksekokulumuzda verilen eğitim-öğretimin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygun biçimde gerçekleştirilmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştiren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN Hocamıza ve Sinop Üniversitesi Yönetimine sizin aracılığınız ile saygı ve teşekkürlerimi sunarım” diyerek gazetemize yaptığı açıklamasını noktalayan İPAR, son olarak “Hem nazik hayırlı olsun ziyaretiniz hem de okulumuzun akademik işleyişi ile ilgili bu söyleşiyi gerçekleştirerek, ilçemiz sakinlerine de yüksekokulumuzla ilgili bu bilgileri ulaştırmaya aracı olduğunuz için sizlere şahsım ve yüksekokul kadrosu adına teşekkür ederim” dedi.

Gerzeninsesi Gazetesi olarak Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR hocamıza sıcak ve samimi sohbeti ve bilgi paylaşımı için teşekkür ediyor görevinde başarılar diliyoruz.

Seda ŞengülSeda Şengül