Eğitim
Giriş Tarihi : 04-03-2017 10:58   Güncelleme : 04-03-2017 12:01

Gerzeli Gençlerin Geleceğinin Provası Yapıldı

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 12. sınıf öğrencilerine YGS’nin birebir aynısının planlandığı “YGS Son Prova” sınavı, Gerze Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı

Gerzeli Gençlerin Geleceğinin Provası Yapıldı

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 12. sınıf öğrencilerine YGS’nin birebir aynısının planlandığı “YGS Son Prova” sınavı, Gerze Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı. 

 

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce  yürütülen “Başarının Rehberiyiz” projesi kapsamında yapılan sınav bugün saat 09.00’da başladı. Deneme sınavına ilçemizde bulunan tüm 12. sınıf seviyesinde öğrenim gören  186 öğrenci katildi.

 

Sınavdan önce hazırlanan sınav giriş belgesi ile sınav binasına gelen öğrenciler, girişte kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra salonlara alındı. Bazı öğrencilerin yanlarında kimlik belgesi olmadan sınava geldikleri görülürken, öğrenciler sınava gelirken yanlarında bulundurmaları gereken belgeler ve sınav binasına getirilmemesi gereken eşyalar konusunda uyarıldı

 

Gerçek YGS sınavı gibi

Öğrenciler salona geldiklerinde sınavda kullanacakları kalem, silgi ve kalemtraşları hazır olarak sıraların üzerinde buldular.

 

Sınavın gerçek bir sınav formatına uygun olarak yürütülmesi, gerekli önlemlerin alınması, sağlıklı işlemesi için kontrollerin sıkı tutulması ve sınavda öğrencilerin gerçek YGS’de uyması gereken kurallara aynen yerine getirmeleri sağlandı. Sınavda, YGS’nin tam bir provası yapıldı.

 

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, bütün öğrencilere 12 Mart’ta girecekleri YGS sınavında başarılar dilerken, kendilerini yalnız bırakmayan Gerze İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar'a, sınavda görev alan tüm idareci ve öğretmenler ile kendilerine binalarını açarak destek olan Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne teşekkür etti.


Haber ve Fotoğraflar: Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş