Eğitim
Giriş Tarihi : 02-03-2018 13:02   Güncelleme : 02-03-2018 17:23

Gerzeli Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret

Gerze Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Samsun Garnizon Şehitliğini ziyaret ettiler

Gerzeli Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret

TÜYAP 4. Karadeniz Kitap Fuarına giden Gerze Atatürk Ortaokulu öğrencileri, fuar gezileri öncesinde Samsun Garnizon Şehitliğini ziyaret ettiler.

Okul öğretmenleri eşliğinde yapılan ziyarette, öğrenciler her şehidin mezarı başında dua ettiler. Vatan uğruna şehit olan askerler hakkında öğrencilere bilgi veren öğretmenler, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği uğruna kahraman askerlerimizin canları pahasına girdikleri mücadelelerde şehit olduklarını söylediler.

Şehitlik ziyaretinde eğitimin ve vatan savunmasının önemi üzerinde durularak milli ve manevi şuurun pekiştirilmesi için şehitlerimizin canları pahasına vatan savunması yaptıkları ve bizler için canlarını verdikleri üzerinde duruldu.

Çanakkale´de, Milli Mücadele de, 15 Temmuz´da ve her türlü vatan savunmasında şehit olan Mehmetçiklerin kıymetleri onların mezarları başında öğrencilere anlatıldı.

Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Mehmetçiklerimizin de yer aldığı Samsun Garnizon Şehitliği ziyaretiyle öğrencilerimize eğitimin ve okumanın ülkemizin geleceği açısından faydaları ve önemi aktarıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından bu yıl dördüncüsü düzenlenen kitap fuarı alanına geçildi. Düzenlenmeye başladığı günden beri her yıl katılım sağlanan kitap fuarında öğrenciler serbest olarak dolaşıp yayınevleri ve yazarlarla buluşma, kitaplarını imzalatma ve yazarlarla söyleşi yapma imkanı buldular. Aynı zamanda Atatürk Ortaokulu Yayınları adı altında yayıncılık faaliyetleri de yürüten okul öğrencileri kendi eserleri ile usta yazarların eserlerini karşılaştırma imkanına sahip oldular. Günün sonunda şehir gezisi yapılarak etkinlik sonlandırıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül