Eğitim
Giriş Tarihi : 13-05-2015 15:08   Güncelleme : 13-05-2015 14:36

Gerze'nin Minik Yazarları Kaymakam Bayraktar'ı Ziyaret Etti

Gerze Atatürk Ortaokulu tarafından başlatılan "Okursan Yazarsın, Yazar'san İz Bırakırsın" projesi kapsamında 5.6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yazdığı hikaye, deneme ve öykülerden oluşan kitaplar basıldı.

Gerze'nin Minik Yazarları Kaymakam Bayraktar'ı Ziyaret Etti
"Okursan Yazarsın, Yazar'san İz Bırakırsın" projesi kapsamında kitaplarını çıkartan minik yazarlar, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar'ı ziyaret ederek kitaplarını hediye etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Atatürk Ortaokulu Müdürü Adem Yönet, Haşim Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman  ve Türkçe Öğretmeni Fatih Arslan da hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, öğrencileri bu girişiminin hem kendileri için hem de okulları ve Gerze için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Bir Kaymakam olarak minik yazarlarla gurur duyduğunun altını çizen Bayraktar, "Bana kalırsa kitap yazan bu öğrencilerimizin katkısı, ilçeye yapılacak bir köprüden daha faydalıdır" diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ise, "Okursan Yazarsın, Yazar'san İz Bırakırsın" projesi ile 2 yıllık bir sürecin sonunda bugün verilen emeğin karşılığının alındığını kaydetti. Tokgöz, ilk yılda okuma alışkanlığı kazandırılan öğrencilere, ikinci yılda 8 aylık bir süre boyunca yazı yazma alışkanlığı kazandırılarak, yazma yeteneği olan öğrencilerin tespiti sonrası seçilen öğrenciler ile kitabın hazırlandığını ifade etti.   5.6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden seçilen grup ile toplam 1000 adet olmak üzere 4 ayrı hikaye, deneme ve şiir kitabının basıldığını dile getiren Tokgöz, bu kitapların il başta olmak üzere ilçeler ve Gerze'de bulunan okul kütüphanesi, halk kütüphanesine set halinde gönderileceğini ve son olarak da Haziran ayının başlarında bir gala gecesi ile kitap yazarı öğrenciler ile Gerzelileri buluşturacaklarını ifade etti.  
Daha sonra 5. Sınıf öğrencisi olan Emine Özel Bir Gerçek Masal,  6. Sınıf Öğrencisi Eren Özcan Bir Umuttur Bizim öykümüz, 7. Sınıf Öğrencisi Zeynep Kalafat Cumartesi Senfonisi, 8. Sınıf Öğrencisi Selin Aksa ise Denemeden olmaz isimli kitaplarını Kaymakam Bülent Bayraktar'a tanıtarak içeriği hakkında bilgiler verdi. 





AdminAdmin