Eğitim
Giriş Tarihi : 24-05-2017 12:29   Güncelleme : 24-05-2017 16:36

Haşim ve Zehra Tarı Öğrencileri Halk Ozanları Gecesi Düzenledi

“Halk Ozanları Gecesi” Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı

Haşim ve Zehra Tarı Öğrencileri Halk Ozanları Gecesi Düzenledi

İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmenleri Bilal İldemir ve Berna Gülgönül tarafından organize edilen “Halk Ozanları Gecesi” Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Gecede saz çalan ve şarkı söyleyen minik öğrenci Bahar Tatar izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan gösteriye çok sayıda izleyici gelirken, Türk tarihinde büyük öneme sahip ozanlar bu gece vesilesiyle yad edildi. Geçmişin ezgilerinin harmanlanarak günümüz izleyicilerine sunulduğu gecede konuşan okulun Türkçe öğretmenlerinden Bilal İldeniz, yüreğin sadece bir et parçasını olmadığını ve beynimizin de ötesine geçerek bizim kararlarımızın emrini verdiğini söyledi.




“Kimileri dünyalılardan kaçmış…”

Türkülerin yürekle söylediğine dikkat çeken İldeniz, “yaratıldığı andan itibaren çevresine karşı duyarlılığı devamlı artan yüreğimiz, kimi zaman yaşadıklarından acılar içinde kalmış, türkülerde de söylendiği gibi yanmış kebap olmuştur. Kimi zaman zulüm ve haksızlıklara uğramış, dağlara taşlara haykırmıştır. Onun bu haykırışları dağlar ötesine yankılanarak, asırlar ötesinden duyulmuştur. Kimileri dünyalılardan kaçmış, derdinin devasını Allah’ta bulmuştur. Yalnızlık, çaresizlik, sevda, öfke, Allah’a yakarış ve daha nice duygular göğsümüzün sol yanındaki bu parçayı ömür boyunca elinde evirip çevirmiştir” şeklinde konuştu.

 

Tarih boyunca çok büyük ozanlar çıktığını belirten İldeniz, bu ozanların gönlümüzde biriken pınarlara bir yol bulduğunu belirtti. “Bu ozanlarımız dizeleriyle, bağlamalarıyla, sözleriyle halkın gönlüne tercüman olup yüreklerin haykıran sesi olmuşlardır” dedi.  Halk ozanlarının ciltler dolusu cümlelerle ifadece edebileceğimiz duygularımızı, kısacık dizelere sığdıklarına vurgu yaptı.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş