Eğitim
Giriş Tarihi : 27-02-2018 18:41   Güncelleme : 27-02-2018 19:38

Her gün bir saatlerini bu işe ayırıyorlar...

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri her gün bir saatlerini bu işe ayırıyorlar

Her gün bir saatlerini bu işe ayırıyorlar...

Öğrencilerin kitap okuma düzeyini yükseltmek, okumayı yaşam tarzı haline getirmelerini sağlamak ve öğrencilere bilinçli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Okuma Saati" adlı proje uygulamaya konuldu.

Sinop Valiliği kararıyla il genelinde tüm okullarda başlatılan projenin Gerze'de ki ilk uygulaması 26 Şubat pazartesi günü Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, okul idarecileri, öğretmenler ve tüm öğrencilerin katılımıyla hayata geçti. ''Okuma Saati'' projesinin ilk gününde öğrenciler ilk ders saatlerini kitap okumaya ayırdılar.

Projeye destek vermek için öğrencilerle birlikte kitap okumak için derse katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, projeyle ilgili yaptığı açıklamada öğrencilerin her gün bir ders saatini kitap okumaya ayırdığını belirterek; ''Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, günlük yaşamlarında kitaplara zaman ayırmalarını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan proje sayesinde öğrencilerimiz genç yaşlardan itibaren okuma alışkanlığı kazanacak ve okumayı günlük yaşamın bir parçası olarak görecekler'' dedi.

Projenin uygulamaya konulduğu ilk hafta, ilk ders saatinde başlayan ''Okuma Saati'' her hafta bir saat sonrasında başlayacak. 5. hafta da son ders saatinde yapılacak olan ''Okuma Saati'' 5. haftanın sonunda tekrar başa dönerek ilk derste gerçekleştirilecek.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül