Eğitim
Giriş Tarihi : 06-02-2018 13:43   Güncelleme : 06-02-2018 14:16

İlçemizde okullar açıldı, süt dağıtımı başladı

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anaokulu ve İlköğretim Okullarında dağıtımı devam ediyor..

İlçemizde okullar açıldı, süt dağıtımı başladı

2011-2012 eğitim-öğretim yılında dağıtımı yapılmaya başlanan “Okul Sütü Programı” kapsamında 6 yıldan bu yana Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anaokulu ve İlköğretim Okullarında dağıtımı devam ediyor..

05 Şubat 2018 Pazartesi günü ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Karlı TOBB, Belören Anaokulu ve İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim, Gazi Mustafa Kemal Anaokulu ve İlköğretim Okulu ile Haşim Zehra Tarı Anaokulu'nda “Okul Sütü Programı” devam ediyor.

Yetkililer Okul Sütü Programının amacıyla alakalı olarak, okul çağındaki çocuklara süt temini ile doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak, okul çağı çocuklarının süt ve sağlık üzerine etkisi konusunda bilinçlendirmek, çocuklara sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için kalsiyum ve proteince zengin olan süt içme alışkanlığı kazandırılmasını sağlamak, süt içme olanağı sunarak sağlıklı beslenmelerine destek olmak ve sağlıklı ve hijyenik süt tüketiminin yaygınlaşmasını sağlamak için dağıtıldığını belirtmekte

Geleceğin yetişkinleri olacak anasınıfı ve ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla "Okul Sütü Programı", Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak olarak ülkesel ölçekte 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlandı. Programın 7'inci uygulama yılındaki okul sütü dağıtımı, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlangıç tarihi olan 5 Şubat 2018 tarihinden itibaren dönem boyunca devam edecek. 200 ml sade, yağlı UHT içme sütü, öğrencilere pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, haftada 3 gün süreyle dağıtılacak.

Okul Sütü Programı dağıtımı süresince İl veya ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görev ve sorumlulukları çerçevesinde İl ve İlçelerinde dağıtımı yapılan sütlerin kontrolleri yapılacak. Dağıtım yapılan tüm okullar İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından ziyaret edilerek öğrencilere dağıtılan içme sütlerinin kontrolleri yapılacak

hakan akbaşhakan akbaş