Eğitim
Giriş Tarihi : 28-09-2015 12:01   Güncelleme : 28-09-2015 12:50

İlk Ders Zili Çaldı

2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu'nda İlköğretim Haftası Kutlama Programı düzenlendi

İlk Ders Zili Çaldı
 Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman'ın konuşmasıyla devam etti.


Konuşmasını; ''Okullarımızda çocuklarımıza her şeyden önce bir birey olduklarını, yaşam biçimi olarak Demokrasiyi öğretmeli ve özümsemesini sağlamalıyız. Sevgili öğrenciler evinizden sonra en değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar çabucak geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize çevirmektir. Geleceğin kalkınmış ülkesini inşa edecek olan sizleri okul öncesinden başlayarak tüm eğitim süresince başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum.

Bu eğitim döneminde bir hazzı daha yaşamaktayız. Fiziki imkanlar bakımından daha elverişli daha güzel yeni binamız da yeni okul formamız ile donanımları tamamlandığında teknolojik sınıflarda ders yapacağız. Öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum'' diyerek bitirdi.

Daha sonra Türkçe Öğretmeni Bilal İldemir ve öğrencilerden Ayşenur Kandemir kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Okula dönüş adlı şiiri Nihat Efe Yılmaz'ın, İlköğretim Haftası adlı şiiri Birce Akın'ın, Ben okumak istiyorum adlı şiiri Cansu Kütük'ün okumasının ardından öğrencilerin hazırladığı ''Ayşe'nin Kararı'' adlı tiyatro oyunundan sonra 8. sınıf öğrencileri okula yeni katılan 5. sınıf öğrencilerine çiçek sundular. Tören Öğrencilerin sandalye kapmaca oyunu oynamasından sonra sona erdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'den aldığımız bilgilere göre 2015-2016 eğitim öğretim döneminde toplam 3011 öğrenci ve 245 Öğretmen ders başı yapacak. Yapımı tamamlanan Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu yeni binası öğrencilere kapılarını açarken, İmam Hatip Ortaokulu'nun ise en geç 1 ay içerisinde açılacağını belirtti.

Seda ŞengülSeda Şengül