Eğitim
Giriş Tarihi : 21-09-2016 11:40   Güncelleme : 21-09-2016 11:57

İlköğretim Haftası Kutlandı

İlköğretim Haftası Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı

İlköğretim Haftası Kutlandı
 2016-2017 eğitim ve Öğretim yılı, İlköğretim Haftası Kutlama Programı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreniyle başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelengini Atatürk Anıtı'na sunmasının ardından program Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu'nda devam etmek üzere sona erdi.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu'nda saat 10:00'da başlayan program Saygı Duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yapılan açılışın ardından açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz yaparak ''Sevgili öğrenciler siz yokken okullarımız çiçekleri olmayan bir bahçe, suyu olmayan bir dere gibiydi. Geldiniz şenlendik, çiçeklendik hepiniz hoş geldiniz'' diyerek sözlerine başladı. Konuşmasının devamında ise ''Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını okul dönemi  oluşturmaktadır. Bu süreçteki kazanımlar gelecekteki hayatınızı şekillendirecektir. Mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitim ve öğretim yılında da en büyük amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlar yanında pedagojik eğitim esasları doğrultusunda yetiştirip, yüreği insan sevgisiyle dolu, Türk Milleti'ni milli, ahlaki, manevi ve kültür değerlerini koruyan, vatanını, milletini ve bayrağını seven başarılı bireyler yetiştirmektir. Bilindiği üzere 15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütü ülkemizde demokratik hukuk düzenine yönelik bir darbe kalkışmasında bulunmuş bu kalkışma devletimizin ve milletimizin ortak dayanışması ve üstün gayretiyle bertaraf edilmiştir. Bu olay bize şunu göstermiştir, bağımsızlığımıza ve devletimize kast edecek düşmanlar her daim olacaktır. Biz eğitimcilere düşen görev vatanımıza karşı ihanet içinde olan bu ve bunun gibi ihanet şebekeleriyle etkin mücadeledir. Eğitimciler olarak yetiştireceğimiz milli ve manevi değerlerine bağlı, fikri ve vicdanı hür nesiller bu tür illegal yapılanmalara indireceğimiz en köklü ve kalıcı darbe olacaktır'' diyerek şehitlerimize rahmet ve yeni eğitim öğretim yılında bütün öğrenci ve öğretmenlere başarı dolu bir yıl dileyerek sözlerini noktaladı.

Tokgöz'ün konuşmasının ardından program, öğrencilerin Halk Oyunları gösterileri, şiirler, şarkılar ve günün anlam ve önemi ile ilgili sözlerin okunması ardından 5. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeğinin sunulmasıyla son buldu.

Programa Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkan Vekili Arif Gürses, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.


Seda ŞengülSeda Şengül