Eğitim
Giriş Tarihi : 01-05-2018 11:45   Güncelleme : 01-05-2018 12:13

İlkokul öğrencilerinden müzikal gösteri

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, sergiledikleri "Kara Balık Müzikal Gösteri" ile büyük beğeni topladılar

İlkokul öğrencilerinden müzikal gösteri

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri Derya İldemir'in öncülüğünde hazırladıkları  "Kara Balık Müzikal Gösteri"yi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde izleyiciyle buluşturdular.

30 Nisan Pazartesi akşamı gösterimi yapılan ve 15 Kişilik bir ekip tarafından hazırlanan 'Kara Balık Müzikali'nin drama sınıfı öğrencilerinden oluşan kadrosu sergiledikleri performanslarla büyük beğeni topladılar.

Müzikal öncesi, gösterinin hazırlık aşamasıyla ilgili sinevizyon gösteriminin yapılması ardından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü R. Barış Varoğlu, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Varoğlu, günümüzde eğitimin en temel amacının, öğrencilere birey olma niteliklerini kazandırmak ve hayata hazırlamak olduğunu belirterek başladığı konuşmasında; "Öğrencilerin derslerle birlikte Sosyal ve kültürel faaliyetlere de zaman ayırmaları önem taşımaktadır. Çünkü Sosyal - kültürel faaliyetler içinde bulunan öğrencinin kendine güveni artar, hayatta vereceği kararları daha doğru olur, gelecek yaşamında emin adımlarla yürür" ifadelerini kullandı.

Teknoloji çağının bireyler arası iletişimi sınırlandırdığını söyleyen Varoğlu, "Ancak sosyal faaliyetlerle bu sınırı kaldırabilir, arkadaşlık yapmasını bilen, bilgisini paylaşan bir nesil yetiştirebiliriz" dedi.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu olarak amaçlarının, öğrencileri Milli Eğitimin genel amaçları çerçevesinde yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirerek, onları hayata en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyleyen Varoğlu, "Yaptığımız etkinliklerle, öğrencilerimizin sadece akademik açıdan yetişmiş bireyler olarak kalması yerine; İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek, kendini ifade edebilen, sosyal bireyler olarak yetiştirmeyi hedef edinmiş bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

   

Seda ŞengülSeda Şengül