Eğitim
Giriş Tarihi : 17-09-2019 10:00

Karadeniz'den Kutlama Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ilköğretim haftasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Karadeniz'den Kutlama Mesajı

''İçinde bulunduğumuz İlköğretim Haftası sebebiyle; okula yeni başlayan evlatlarımızın, öğrencilerimizin ve ailelerinin heyecanını, görevine aşkla bağlı türlü fedakarlıklarla mesleğini icra eden öğretmenlerimizin haklı gururunu paylaşıyorum.

Eğitim ailede başlayıp okul hayatı ile devam eden ve ömür boyu sürecek olan bir olgudur. Eğitim, ülkelerin refah düzeyini arttırmada, bir sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmada temel kıstaslardan birisidir. Eğitim, toplumların var olmasında, uluslararası pazarda kendilerine yer bulabilmelerinde, kendilerini ifade edebilmelerinde yapı taşıdır. Ülkelerin gelişiminde ve yükselmesinde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün temel hedeflerinden biri olan Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmada payı yadsınamaz bir gerçektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ilk öğretmenimiz Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Bütün ümidim gençliktedir'' vecizesine yakışan bir gençlik yetiştirilmesinde eğitimin önemi çok büyüktür.

Bu duygu ve düşüncelerle İlköğretim Haftası'nı kutluyor, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin