Eğitim
Giriş Tarihi : 23-05-2017 12:01   Güncelleme : 23-05-2017 12:50

Kur'an kursu öğrencilerinden yıl sonu gösterisi

Hacı Musa Sarıkaya 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin yaptıkları yıl sonu gösterisi yoğun ilgi gördü

Kur'an kursu öğrencilerinden yıl sonu gösterisi
 Hacı Musa Sarıkaya 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri 2016-2017 eğitim-öğretim yılı yıl sonu gösterisi Sedat Işıdı Kültür Merkezinde yapıldı.

Minik öğrencilerin yıl boyunca öğrendiklerini sergiledikleri program saygı duruşunda bulunulmasının akabinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından Merkez Yeni Cami Müezzini Bünyamin Koç'un yaptığı Kur'an tilaveti ile devam etti.

Ardından Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Karar yaptığı konuşmada; ''4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin yaş olarak okul öncesi döneme denk gelmesi nedeniyle bu kurslarımızda çok fazla bilgi ezber ve dua öne çıkarılmıyor. Bu kursların asıl amacı değerler eğitimidir. Gençlerimize her alanda bir çok bilgi öğretiyoruz ama asıl sorun yavrularımıza milli manevi değerleri aktarabiliyor muyuz? Bu bir ihtiyaç bu ihtiyaçtan yola çıkarak Diyanet İşleri Başkanlığı, böyle bir kurs organize etti ve bu kurslarımız üç yıldır Türkiye genelinde faaliyet gösteriyor. Gerze'mizde de sadece Hacı Musa Sarıkaya Camii altında bir Kur'an kursumuz var. İki sınıftan oluşan bu Kur'an kursumuzun 24 öğrencisi var. Velilerin ilgisi oldukça memnun edici. Öğrenci sayımızı bir sonraki eğitim öğretim döneminde yoğun talep nedeniyle arttırmayı hedefliyoruz.  Çocuklarımıza bir çok bilgiyi verebiliriz ancak değerlerimizi öğretemez, aktaramazsak yarın ne yapacaklarını, anne babasına nasıl davranacağını, vatanına milletine nasıl bir gözle bakacağını ön göremeyebiliriz'' ifadelerinde bulundu. Karar, konuşmasını minik öğrencileri yetiştiren hocalara, velilere, programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve izlemeye gelen misafirlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Müftü Karar'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından ''Cennet Kuşları'' isimli kısa film gösterimi yapıldı. Sonrasında minik öğrenciler ezberledikleri duaları ve ilahileri tek tek sahneye gelerek okudular. Öğretilen kısa oyunları da sahneleyen minik öğrencilerin performansı izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Minik öğrencilerin gösterilerinin ardından Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin yaptıkları semazen gösterisi ise izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.

Yapılan konuşmalar ve gösterilerin ardından Kaymakam Bülent Bayraktar ve diğer protokol üyeleri tarafından minik öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Belge töreni ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Hacı Musa Sarıkaya Kur'an kursu yıl sonu gösterisi sona erdi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül