Eğitim
Giriş Tarihi : 03-05-2018 19:48   Güncelleme : 03-05-2018 20:21

Kurs renkli görüntülerle tamamlandı

"Diksiyon ve Spikerlik Kursu" bitiminde neşeli anlar yaşandı

Kurs renkli görüntülerle tamamlandı

Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ve Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Arslan'ın, eğitmenliğini yaptığı "Diksiyon ve Spikerlik Kursu" gerçekleştirilen sempozyum denemesiyle sona erdi.

Kursiyerlerin katılımıyla hazırlanan "Bir Olmak" adlı sempozyum programında kursiyerler, öğrendikleri  sunum ve konuşma tekniklerini, canlandırdıkları açık oturum ve haber programlarıyla, TV programlarından örneklerle sergilediler.

İlk olarak kendilerini izlemeye gelen misafirlere sempozyumun da adını taşıyan "Bir Olmak" konu başlığı adı altında mini konferanslar veren ve izleyici karşısında hitap ve vücut hareketleriyle ilgili uygulamalı pratik yapan kursiyerler, programın ikinci bölümünde ise kendi imkanlarıyla hazırladıkları haber bültenlerinin sunuculuğunu yaparak canlı yayın bağlantıları gerçekleştirdiler.

Kursiyerler son olarak, televizyon programlarında sıkça karşılaştığımız tartışma programlarından alıntı yaparak mizahla birleştirdikleri skeçle ve sergiledikleri tiplemelerle oldukça beğeni topladılar. İzleyenleri gülümseten kısa oyun sonrası kursiyerlerin toplu hatıra fotoğrafı çekinmesiyle program sona erdi.

Program sonrası bilgisine başvurduğumuz Diksiyon ve Spikerlik Kursu eğitmeni Fatih Arslan, gerçekleştirilen programın bir anlamda uygulamalı sınav olduğunu belirterek; "Topluluk veya belli bir kalabalık karşısında, çeşitli program ve platformlarda kullandığımız hitap şeklimizi ve davranışlarımızı bu eğitim çerçevesinde geliştirerek daha da iyi seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Diksiyon ve Spikerlik kursu, günlük hayatımızda ki beşeri ilişkilerimize de olumlu yönde katkı sağlıyor. Kurs süresi boyunca kursiyerler, konuşma ve hitap şeklinin yanı sıra jest ve mimikler, el-kol hareketleri, duruş ve davranışlar konusunda eğitim gördüler. Kursumuzun bitimini de 'Bir Olmak' ismini verdiğimiz sempozyum denemesiyle gerçekleştirdik. Diksiyon ve Spikerlik kursumuzu gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla önümüzdeki dönemde tekrar açmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Arslan, desteklerinden dolayı Gerze Halk Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere ilçe milli eğitim müdürlüğü ve okul yöneticileri ile kursa ilgi gösteren kursiyerlere ayrıca teşekkürlerini iletti.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül